Мерія Львова пропонує протестувати на коронавірус працівників торгових мереж та сервісів доставки їжі

2020-04-02 10.42.45 city-adm.lviv.ua 94b8ac4d2e84

Міська рада Львова рекомендує в першу чергу експрес-тестами протестувати працівників, які найбільше контактують з людьми, — це працівники торгових мереж та сервісів доставки їжі.

Таку пропозицію було озвучено вчора під час онлайн-наради з керівниками торгових мереж. Мер Львова Андрій Садовий зазначив, що працівників комунальної сфери місто тестує безкоштовно, передає прессслужба мерії Львова.

«Ми вчора почали тестувати працівників на ринку «Шувар». Виявили експрес-тестами 4 особи, в яких є підозра на коронавірус. Експрес-текст може дати позитивний результат у двох випадках: якщо ви вже перехворіли коронавірусом, або ви маєте цей вірус в собі. Ми від сьогодні починаємо працювати з мережами, ми вчора проговорили, що всі мережі повинні протестувати своїх касирів, працівників, які мають контакт з людьми. Те саме стосується тих людей, які доставляють їжу, — вони повинні раз у 10 днів проходити тестування хоча би на експрес-тестах. Ми це зможемо організувати. ІТ-кластер кілька десятків тисяч експрес-тестів замовив з Китаю, інші колеги долучаються. Тому зараз проблеми з експрес-тестами нема. Також нема проблем з ПЛР-тестами, головне, щоб лабораторії збільшили свою потужність. Тестування, а також карантин. Кожна людина, яка контактує з іншими людьми, можливо, робить це через роботу, повинна пройти тестування.

Тестування коштує гроші, працівників комунальної сфери ми тестуємо за кошти міста. Своїх працівників мережі зобов`язані тестувати за кошти компанії, вони всі це зрозуміли. Щодо кур`єрів, ми допоможемо з тестами, але важливо, щоб люди до нас звертались. Ми зараз на зв`язку з представниками усіх тих мереж, будемо рекомендувати, куди прийти, де можна пройти тестування. Тест коштує орієнтовно 350−400 грн. Цей тест не дає стовідсоткової інформації, але дає керунок", — розповів міський голова Львова Андрій Садовий під час прямого ефіру на радіо «Львівська хвиля».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: