РФ на Донбасі застосувала важку артилерію, поранено трьох бійців ООС

b1b4d0b-1241836-0b8ee99ece2a2455bc65709515751774--1-

У середу, 1 квітня, російські війська на Донбасі 15 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил, застосувавши в тому числі заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібрів 152 мм і 122 мм та міномети калібрів 120 мм і 82 мм.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти вперше за тривалий час застосували артилерійські системи великих калібрів у поєднанні з мінометним вогнем.

У вечірній час загарбники з напрямку населеного пункту Голубівське розпочали інтенсивний обстріл позицій Об'єднаних сил поблизу Новотошківського. Упродовж двох годин російські терористи випустили у бік наших захисників близько 25 артилерійських снарядів калібру 152 мм і 122 мм та понад 170 мінометних мін калібру 120-мм.

Українські військові відповіли окупантам на обстріл.

З мінометів калібру 82 мм загарбники обстріляли позиції Об'єднаних сил неподалік Хутора Вільного й Новоолександрівки. По оборонцях Хутора Вільного росіяни також застосували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Надвечір окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем по наших позиціях поблизу Оріхового.

Українські військові відреагували на кожен обстріл та дали загарбникам відсіч.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано 11 обстрілів.

Зранку окупанти обстріляли з озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів українські позиції поблизу Павлополя. Надвечір обстріл з БМП-1 було зафіксовано в районі Пісків.

Із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів загарбники двічі відкривали вогонь по околицях Мар'їнки та один раз - по позиціях в районі Красногорівки.

Тричі упродовж дня окупанти обстріляли позиції Об'єднаних сил біля Новомихайлівки. Тут російські найманці вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Двічі росіяни застосували стрілецьку зброю поблизу Пісків і один раз - біля Миколаївки.

Внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил зазнали поранень. Постраждалих госпіталізували до військово-медичного закладу, де їм надали належну медичну допомогу.

Українські військовослужбовці відповідали на обстріли окупантів прицільним вогнем по опорних пунктах. За попередніми даними розвідки, 1 квітня військовослужбовці зі складу Об'єднаних сил ліквідували одного російського окупанта, ще щонайменше троє терористів зазнали поранень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: