СБУ підозрює приватну клініку у замовчуванні результатів тестів на коронавірус

91711711_3148765535173954_8063413391542190080_o
Фото ілюстративне, автор Роман Балюк

Служба безпеки України розслідує кримінальне провадження за фактом можливого приховування позитивних результатів тестів на коронавірус.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

«СБУ пізозрює вчинення посадовими особами ТОВ «ЄВРОЛАБ» дій, які спрямовані на поширення епідемії COVID-19 та заподіяння шкоди здоров’ю населення України», - повідомляють правоохоронці.

Зокрема, йдеться про навмисне неповідомлення відповідних державних органів інформації про позитивні результати тестів на коронавірус у окремих осіб.

1 квітня 2020 на підставі судової ухвали були проведені обшуки в приміщеннях ТОВ «Євролаб» для встановлення усіх обставин даного правопорушення. За їх результатами вилучено необхідні для слідства документи та інформацію.

Найближчим часом ці документи опрацюють із залученням фахівців Міністерства охорони здоров’я України, після чого будуть прийняті відповідні процесуальні рішення у кримінальному провадженні. Слідство триває.

Також у Службі безпеки наголосили, що і надалі приділятимуть особливу увагу будь-яким порушення закону, що пов'язані з розповсюдженням коронавірусу в Україні.

«Сьогодні це, дійсно, питання національної безпеки», - зазначили у відомстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: