У мерії Львова хочуть попросити в ЄБРР кредитні канікули

af44f04a341a779e8d21bb0dfb393026

У Львівській міськраді хочуть звернутись до кредиторів з проханням влаштувати «канікули» з виплати відсотків для комунальних підприємств.

У зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби, комісія інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики 31 березня відбулась в режимі відеоконференції. Депутати розглянули внесення змін до титульних списків комунальних підприємств, передає Інформаційний портал депутатів ЛМР.

Зокрема, члени комісії погодили звернення ЛКП «Львівавтодор»  з проханням  погодити  внесені зміни у розпис використання коштів, виділених з бюджету розвитку у 2020 році як внесок у статутний капітал ЛКП «Львівавтодор».

Як повідомила в.о. директора ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова, на пленарних засіданнях 5 березня і 11 березня з підприємства було знято відповідно 11 млн грн і 2млн 400 тис грн на інші потреби.

Начальник управління транспорту Орест Олеськів, своєю чергою, повідомив, що 20 лютого на пленарному засіданні було внесено 10 млн грн в статутний капітал ЛКП «Львівелектротранс» на капітальні роботи рухомого складу. Водночас на позачерговій сесії забрано 16 млн грн з видатків на кредит ЄБРР.

Голова комісії Остап Доскіч в межах дискусії запропонував звернутись до кредиторів, зокрема ЄБРР, з проханням забезпечити «канікули» на відсоткову ставку кредитів у зв’язку із ситуацією, що склалась в країні із поширенням пандемії.

«Уже зараз можемо передбачати, що ситуація на комунальних транспортних підприємствах може бути критичною через фактичне зменшення пасажиропотоку. Тому вважаю, ми повинні діяти на випередження і підготувати листа до кредиторів з проханням  пролонгувати виплату відсотків по кредитах».

Також у ході обговорення депутат Мирослав Данилків поцікавився поточною ситуацією з курсуванням автобусів на АТП-1. Начальник управління транспорту відзначив, що щодня на маршрути виходить 111 автобусів.

«Курсування автобусів було скорочено відповідно до пасажиропотоку. Нагадаю, що до початку карантину на маршрути виходило 230 автобусів. Зараз потреби покривають великі автобуси. На цей час рахуємо збитки за березень, вони будуть озвучені найближчим часом. Крім цього, деякі водії , що проживають за межами міста, не мали можливості доїхати до Львова. Тепер це питання також вирішено».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: