Музей «Територія терору» змінює формат і шукає очевидців трагічних подій середини ХХ століття

87133140_2718473931570330_3506724240361521152_o
Фото з Fb музею "Територія терору"

Через пандемію коронавірусу та карантин Львівський музей «Територія терору» призупинив записи наживо інтерв’ю історичного проєкту  #непочуті, натомість шукає очевидців трагічних подій середини ХХ століття.

«Вчимося жити у новій реальності. На жаль, ніхто не знає з точністю, як довго протриває пандемія, коли саме вдасться її приборкати і якими ми вийдемо з тривалого режиму соціального дистанціювання.

Тому, з одного боку, ми призупили записи інтерв'ю наживо в межах усноісторичного проєкту #непочуті, щоб не наражати/сь на небезпеки, але, з іншого боку, хочемо запропонувати новий формат: розмова команди проєкту з очевидцями трагічних подій середини ХХ століття онлайн.

Якщо Ви або Ваші батьки, бабці-дідусі – з якими ви зараз є у спільному просторі – готові поділитись своїми спогадами про Голодомор, масові репресій та депортації, події Другої світової війни, Голокост, повоєнний голод, просимо зголошуватись за номером: +380 93 08 36 755 або писати на пошту [email protected] чи сторінку музею у Facebook», – повідомляють у музеї.

Наразі в усноісторичній колекції музею зберігається понад 300 відео- та аудіозаписів, третина з них записані у 2019-2020 роках. Також музей має велику колекцію оцифровних рукописів, листів, світлин з приватних архівів оповідачів.

«Наразі готові спілкуватись з україно-, англо-, польсько- та російськомовними оповідачами з усіх куточків світу. Головне – зберегти їхні історії. Також будемо раді отримати оцифровані фотографії, листи та інші артефакти з сімейних архівів, які мають відношення до 1930-1950-х років», – наголосили в музеї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: