Померла провідна солістка балету Львівської опери Людмила Марина

людмила

Вчора, 2 квітня, померла провідна солістка балету Львівської Національної Опери Марина Людмила.

Про це повідомляють у Львівській Національній Опері.

«З глибоким сумом колектив Львівської Національної Опери сприйняв звістку про смерть Мариної Людмили Борисівни (7.04.1937 - 2.04.2020), провідної солістки балету (1955-1978 рр.), помічника режисера (1978-2018 рр.).

У 1955 році після закінчення Київського державного хореографічного училища Марина Людмила Борисівна розпочала свою творчу кар’єру у Львівському державному академічному театрі опери та балету: спочатку артисткою балету, згодом – провідною солісткою, а з 1978 року по 2018 рік – помічником режисера.

На посаді провідної солістки балету за 20 років на високому професійному рівні створила переконливі образи класичних та характерних героїнь у балетах: Нікія, Гамзатті («Баядерка» Л.Мінкуса), Мехмане Бану («Легенда про любов» Мелікова), Франческа («Франческа да Ріміні» на музику П.Чайковського), Фанні («Стежкою грому» К.Караєва), Злючка («Попелюшка» С.Прокоф’єва), Фанні («Великий вальс» Й.Штрауса), Вакханка (балетна сцена «Ніч вальпургії» з опери «Фауст» Ш.Гуно), Міледі («Три мушкетери» В.Баснера), Маріула («Лілея» К.Данькевича) та ін.
Була співпостановником оперних вистав, пластичного їх вирішення, зокрема, опер і оперет «Паяци», «Сільська честь» «Летюча миша», «Чарівне кресало» та «Новорічні фантазії». Вони були схвально оцінені глядачем та пресою, як цікаві і високопрофесійні.

Як помічник режисера Марина Л.Б. вела всі балетні й частково оперні вистави.

Марина Л.Б. вела плідну педагогічну роботу: понад 50 років викладала основи хореографічного мистецтва в Львівській державній хореографічній школі», -  зазначено в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: