Що насправді ухвалив суд у справі колишньої очільниці департаменту охорони здоров’я ЛОДА

IMG_1662-e1524047386215
Фото з архіву.

Ірину Микичак поновили на посаді директорки департаменту охорони ЛОДА не згідно із рішення суду, а завдяки укладеній мировій угоді з облдержадміністрацією.

Про це йдеться в ухвалі Львівського окружного адміністративного суду.

30 березня у Єдиному державному реєстрі судових рішень було опубліковане ухвала Львівського окружного адміністративного суду у справі про звільнення директорки департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірини Микичак, яка сьогодні обіймає посаду першого заступника міністра охорони здоров’я.

Ірина Микичак звернулася до суду щодо визнання її звільнення з посади протиправним. Зокрема чиновниця вимагала, аби було скасоване рішення голови ЛОДА від 9 грудня 2019 року про затвердження висновків щодо результатів оцінювання її службової діяльності, а також вона просила суд визнати протиправним та скасувати розпорядження голови ЛОДА про її звільнення, а також поновити її на роботі з 13 грудня і, відповідно, стягнути з ЛОДА заробітну плату за час вимушеного прогулу.

Суд відкрив загальне позовне провадження 16 січні. 3 лютого представник ЛОДА подав нові докази у справі, а позивач, тобто Ірина Микичак попросила залучити другого відповідача – департамент охорони здоров’я ЛОДА і саме з нього стягнути заробітну плату за час вимушеного прогулу.

А ось 20 березня учасники справи подали до суду заяву про примирення сторін, погодившись на взаємні поступки, а саме: ЛОДА скасує протягом трьох робочих днів з моменту винесення ухвали суду розпорядження голови ЛОДА про затвердження результатів оцінювання службової діяльності директорки департаменту охорони здоров’я Ірини Микичак у зв’язку з проведенням оцінювання таких результатів з порушенням встановленого законодавством порядку. А також у такий самий термін ЛОДА має скасувати розпорядження голови ЛОДА про звільнення Ірини Микичак. Натомість остання протягом одного робочого дня з моменту винесення судової ухвали має подати заяву на звільнення і трудову книжку про внесення відповідного запису. ЛОДА має винести розпорядження про звільнити Ірину Микичак за угодою сторін, а департамент ЛОДА внести відповідні записи у трудову та виплатити заробітну плату за час вимушеного прогулу.

Крім того, облдержадміністрація має сплатити Ірині Микичак судові витрати – 9150 гривень. Ексочільниця департаменту має погодитися на умови

Таким чином раніше поширена інформація, що ексдиректорка департаменту охорони здоров‘я ЛОДА поновлена на роботі, згідно рішення суду, не відповідає дійсності. ЛОДА уклала зі звільненою чиновницею мирову угоду, тобто суд не оцінював докази сторін і не виносив рішення щодо фактів справи.

Ірина Микичак була звільнена за результатами оцінки, проведеної профільним заступником голови ОДА Іваном Собком. Свого часу п‘ять фракцій Львівської обласної ради звернулись до голови ОДА Маркіяна Мальського з вимогою звільнити Ірину Микичак за необдуману та непрозору політику в сфері реорганізації закладів охорони здоров’я. Найбільш гучною ситуацією стало бажання Ірини Микичак ліквідувати, а не приєднати чи об’єднати лікарню Охматдит з НПМЦ Західної України без проведення відкритого конкурсу на посаду голови нової лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: