У мерії Львова погодили виділити 2 мільйони гривень на закупівлю ПЛР-тестів

78e43912754a8193e8557d8b356aaeb2_L

На комісії фінансів та планування бюджету депутати підтримали звернення управління охорони здоров’я щодо виділення коштів із резервного фонду міського бюджету у сумі 2 млн грн для КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова». 

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, ці кошти спрямують на придбання ПЛР-тестів  для лабораторного центру.

Член комісії Валерій Веремчук, який займається волонтерською допомогою лікарні, зазначив, що йдеться про тести, які забезпечують точну діагностику коронавірусу, на відміну від експрес-тестів.

«Минулого тижня у Львові почали робити ці тести. Це дуже важливо, бо ще недавно їх робили тільки в Києві. Це займало 5 днів і більше, сьогодні  -  в межах одного дня. Тож це дасть можливість мати об’єктивну ситуацію в місті з поширенням коронавірусу і відповідно реагувати».

Крім цього, за словами голови комісії Вікторії Довжик, на засіданні бюджетної комісії погодили розпис використання коштів, виділених з бюджету розвитку як внесок у статутний капітал КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова». Уже проведено ряд закупівель медобладнання: апаратів штучної вентиляції легенів та іншого обладнання. Відтак потрібно погодити кошти, щоб лікарня могла їх проплатити.

За словами головного лікаря Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олега Самчука, кошти, виділені з резервного фонду в статутний капітал підприємства, будуть витрачені за місяць-півтора. За його оцінкою, засобами індивідуального захисту медперсонал забезпечено десь наполовину. Тому за деякий час потрібно буде знову додавати кошти для забезпечення лікарень, щоб уникнути критичної ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: