Верховний суд підтвердив вироки по 10 років для Зайцевої і Дронова

зайцева

Верховний суд залишив у силі рішення судів попередньої інстанції щодо ув’язнення на 10 років винуватців ДТП у Харкові - Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.

Прес-служба суду вела онлайн-трансляцію судового засідання у зв’язку з карантином, передає Hromadske.

Верховний суд відмовив захисникам обох засуджених в оскарженні рішень судів попередньої інстанції, рішення Верховного суду вже оскарженню не підлягає.

Таким чином, Олена Зайцева та Геннадій Дронов остаточно засуджені до позбавлення волі на 10 років.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року в Харкові внаслідок зіткнення двох позашляховиків загинули 6 пішоходів, ще 6 постраждали. Харківські правоохоронці затримали ймовірну винуватицю аварії. Нею виявилася 20-річна водійка Lexus Олена Зайцева. Зайцеву впродовж 2 років 8 разів затримували за порушення правил.

Захист Зайцевої перекладає відповідальність на іншого водія. Водій Volkswagen Tuareg Геннадій Дронов стверджує, що коли він практично перетнув перехрестя, в нього в'їхав Lexus. Прокуратура вважає, що в ДТП винні обидва водії.

Експертиза виявила сліди кодеїну в крові Зайцевої. Адвокат каже, що немає доказів наркотичного сп'яніння Зайцевої.

26 лютого 2019 року Київський райсуд Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі термінами по 10 років.

Раніше, Верховний суд України не прийняв до розгляду скарги на вироки винуватцям смертельної ДТП у Харкові Геннадію Дронову і Олені Зайцевій. Згодом Верховний суд прийняв до розгляду касаційну скаргу адвоката Олени Зайцевої на вирок за обвинуваченням у ДТП в центрі Харкова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: