Штрафи, маски, прогулянки: Кабмін оприлюднив роз'яснення щодо посилення карантину

91623459_2297551157213310_4857331016450179072_n
Фото: патрульна поліція Львівської області

В Україні з 6 квітня посилюються карантинні заходи для стримання поширення коронавірусної хвороби.

Постановою Уряду обмежується перебування громадян за межами дому, забороняється відвідування спортивних майданчиків та парків, повідомляють у МОЗ.

З понеділка буде заборонено:

  • пересуватися вулицями групами більше двох осіб, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;
  • знаходитися на вулиці без масок, респіраторів та документів, що посвідчують особу;
  • перебувати в громадських місцях особам, які не досягли 14 років, без супроводу повнолітніх;
  • відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, спортивні та дитячі майданчики, лісопаркові та прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;
  • регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, крім перевезення легковими автомобілями, а також  окремих категорій осіб;
  • самовільне залишення місць обсервації.

Прийняті Постановою №211 нові норми обмежувальних заходів викликали в українців безліч запитань. Тому в Кабміні вирішили надати роз’яснення щодо найбільш поширених запитань.

В постанові сказано, що в усіх громадських місцях ви маєте бути в масці чи респіраторі.

маска як використовувати коронавірус

Інфографіка 24 каналу

Громадське місце – частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату (під'їзди, підземні переходи, стадіони, парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше).

Але перелік громадських місць може бути розширений органами місцевої влади (зупинки транспорту, церкви, тощо). Тому рекомендують перебувати на вулиці в масці, оскільки у будь-який момент можете опинитись на території, яка підпадає під визначення "громадське місце".

Дітям не дозволено перебувати без супроводу тільки в громадських місцях. Але навіть під’їзд та територія навколо будинку можуть підпадати під визначення громадського місця.

Носити з собою документи, що посвідчують особу потрібно для того, аби правоохоронці могли перевірити, чи не мусить людина бути на самоізоляції, або в обсервації. А також це дасть можливість органам правопорядку застосовувати адміністративну відповідальність для порушників правил карантину.

За порушення правил карантину вас можуть оштрафувати на суму від 17 тис. грн до 34 тис. грн. А якщо ви порушуєте санітарні правила та норми щодо запобігання інфекційним захворюванням, може бути й кримінальна відповідальність.

Сьогодні патрульні поліцейські Львівської області почали проводити профілактичні бесіди з відвідувачами парків, лісопарків, дитячих та спортивних майданчиків. Їм роздають листівки-пам'ятки про посилення заходів безпеки для боротьби з коронавірусом.

Такі ж бесіди на території Львівщини проводитимуть і завтра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: