За час війни в Україні від мін постраждали понад дві тисячі осіб

DSC_0410 - post6

За останні 5 років в Україні понад дві тисячі осіб постраждали від мін та інших вибухових предметів на сході України.

Такі дані оприлюднив БФ  ХАЛО Траст.

Уже 6-ий рік поспіль Україна отримує міжнародну підтримку від Великої Британії, США, ЄС, Німеччини та інших країн Європи в секторі протимінної діяльності. Завдяки цьому кількість підривів зменшується – від 55 до 8  на місяць у 2016 і 2019 роках, відповідно.

Благодійний фонд ХАЛО Траст є найбільшим в країні оператором гуманітарного розмінування, який на поточний момент очистив вже понад 5,5 мільйона квадратних метрів землі і передав на знешкодження майже 2000 мін і нерозірваних боєприпасів, рятуючи жителів населених пунктів уздовж всієї Лінії зіткнення.

4 квітня світ відзначає Міжнародний день обізнаності про мінну небезпеку. І навіть цього року, в умовах жорсткого карантину та обмежень для всіх треба пам’ятати, що карантин закінчиться, а міни залишаться в землі.

«Я вважаю, що відмова від землі – це зрада. І хоча я є людиною похилого віку, однак маю троє дітей і шестеро онуків. Тож я сподіваюсь, що принаймні двоє з них є достатньо «божевільними», щоби продовжити мою справу. Однак я маю знати, чи дійсно можемо ми повертатися в поле?» – це слова одного з постраждалих від підриву на протитранспортній міні під час роботи у полі в селі Пікузи (раніше Комінтернове Волноваського району) 2015 року. Того дня, цей чоловік підірвався, наїхавши трактором на протитранспортну міну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: