10 корисних ресурсів для саморозвитку в умовах карантину

samorozvitok
Фото: Всвіті

З перших днів карантину на українців посипалися онлайн-подарунки. Вчіться, розважайтеся та займайтеся спортом, аби тільки вдома. Так соціально відповідальний бізнес заохочує українців дотримуватися ізоляції. 

З перших днів карантину на українців посипалися онлайн-подарунки. Вчіться, розважайтеся та займайтеся спортом, аби тільки вдома. Так соціально відповідальний бізнес заохочує українців дотримуватися ізоляції.

Всвіті пропонує безкоштовні курси, лекції, преміум-підписки.

А, ще, допомагає в скрутній ситуації, бо для більшості людей карантин стане відчутним ударом по бюджету.

Проте, є й ті, хто намагаються лише розкрутити власний бренд, даруючи людям знижки на курси чи послуги, які вони й раніше не планували купляти, адже не бачать реально користі.

Соціальні мережі та інформаційні сайти переповнені добірками й пропозиціями з безкоштовними ресурсами для саморозвитку. Але, чи варто витрачати свій час на всі з них? Адже він теж має свою цінність, яка часом вища за цінність того чи іншого курсу.

Пропонуємо добірку тільки з тими ресурсами, які дійсно можуть закрити потреби та болі всіх, хто опинився зараз на карантині вдома.

Всі ці ресурси:

1. Безкоштовні — постійно, або ж тільки на час карантину.
2. Від спеціалістів. Кожен курс розроблений людьми, які мають практичні навички у своїх сферах, і діляться не просто інформацією, а досвідом.
3. Приносять реальну користь. Не всі з них допомагають освоїти нову професію чи навчитися на чомусь заробляти. Але, всі, так чи інакше, сприяють розвитку сильної особистості.

Топ-5 сайтів для саморозвитку |

Якщо хочете розвинути особистий бренд, зробити популярним свій канал на YouTube, чи зайнятися спортом в домашніх умовах — шукайте корисні посилання в нашій добірці.

№1: Проєкт з подкастами Pusto Project

Сайт: https://pustoproject.com/

Для розваги, розширення світогляду, отримання знань у сферах кіно, літератури чи живопису.

Редакторки цього культурного порталу розповідають простою мовою про сучасні мистецькі течії, зарубіжні та українські твори, цікавих митців, експериментальний театр. Подкасти можна знайти на сайті, а відеолекції на ті ж теми — на YouTube-каналі проєкту.

Заглибитися в історії життя таких письменників, як Ернест Гемінґвей і Фернанду Пессоа, послухати про історію кохання Сартра і де Бовуар — можна в Pusto. Не тільки ж серіали кожен вечір дивитися.

№2: Курс «Brend Father»

Сайт: https://www.youtube.com/channel/UCKk1NczxrN2YoJDvjKpKVGw

Для розвитку особистого бренду чи бренду компанії. Щоби зрозуміти, як побудувати стратегію та не боятися глобальних цілей.

Андрій Федорів — це засновник Fedoriv Marketing Agency, однієї з найуспішніших агенцій в Україні. Серед їх проєктів: Моршинська, Rozetka, Коблево, Ощадбанк, Фокстрот. Тож він точно має що розповісти про просування брендів.

Курс, до слова, раніше був платним. Але через карантин Андрій Федорів вирішив викласти його у вільний доступ на своєму YouTube-каналі.

№3: Курс із просування в соціальних мережах від Андрія Шатирко

Сайт: https://shatyrko.com/forpeople

Що корисного? Інформація про розвиток своїх каналів на різних платформах, розвиток особистого бренду, створення власної онлайн-школи.

Андрій Шатирко — ведучий, актор та блогер, власник агентства по розвитку на YouTube. Він виклав у вільний доступ свій онлайн-курс із просування особистого бренду на різних платформах.

У цьому курсі 18 уроків, 14 відомих та експертних спікерів. Розкриваються такі теми, як просування в Instagram та YouTube, робота з Telegram-каналами тощо.

№4: Вивчення англійської від EnglishDom

Войти в Личный кабинет - EnglishDom

Сайт: https://www.englishdom.com/englishdom-words-app/

Корисний для швидкого вивчення англомовних слів.

Все відкладали вивчення англійської мови через брак часу? Ну тепер точно час починати! Тим більше, коли відкрили безкоштовний доступ до сервісу ED Words. Цей мобільний додаток допомагає вчити англійські слова за певним дієвим алгоритмом. Можна створювати власні набори слів для повторення, або ж використовувати тематичні блоки, такі як кіно, знайомство, ТОП-100 дієслів, кулінарія тощо. Відкладати далі вже немає куди, час вчитися є у кожного, хто цього дійсно хоче.

№5: Wise Cow. Український проєкт про історію, соціум, кіно

Сайт: https://wisecow.com.ua/

Для саморозвитку, задоволення і відпочинку, розширення світогляду.

Тут ви знайдете багато лекцій з історії. Наприклад, можна прослухати цілий експрес-курс про сторіччя певної сфери за 100 хвилин. Дізнаєтеся про мистецтво, журналістику чи моду, літературу, кіно чи соціум. Це може бути курс “100 років української історії за 100 хвилин” чи “100 років історії світової моди за 100 хвилин”, кому що цікаво.

№6: Онлайн-платформа SKILLSHARE

Платформа Skillshare: 5000 онлайн-курсов за $10 в месяц

Сайт: https://www.skillshare.com/

Для цінних знань у таких сферах як фотографія, дизайн та вебдизайн, ілюстрація, музика та кіно.

Ця онлайн платформа дає кожному два перших місяці користування — безкоштовно. Тут ви знайдете курси з вище перерахованих сфер.

№7: Трансляції від діджитал агенції Postmen

Сайт: https://www.youtube.com/channel/UCpfJ1ld95CzGL16gyFWICnA

Навіщо? Послухати лідерів думок з різних сфер та галузей. Дізнатися, як займатися спортом в умовах карантину чи як спланувати на цей час сімейний бюджет.

Це WakeUp-трансляції в легкому ненав’язливому форматі, які зручно слухати зранку чи поки займаєтеся хатніми справами. Запрошені лідери галузей говорять про теми, які зараз турбують кожного з нас: планування бюджету, організацію віддаленої роботи тощо.

№8: Курс онлайн-маркетингу від Google

70 курсов по интернет-маркетингу + 5 площадок для онлайн-обучения ...

Сайт: https://learndigital.withgoogle.com/digitalworkshop-ua/course/digital-marketing)

Для отримання знань в онлайн-маркетингу.

Цей курс був у вільному доступі завжди, але не всі про це знали. А, зараз — є чудова можливість не просто отримати корисні знання, але й підтвердити їх відповідним сертифікатом. Сертифікат від Google все ж стане вашим сильним пунктом у резюме, якщо працюєте з дотичною сферою.

№9: Безкоштовні онлайн-курси українською — Prometheus

Сайт: https://prometheus.org.ua/

Для отримання знань в різних сферах: від онлайн-медіа до здорового харчування.

Не можливо забути про цю українську платформу. Коли робиш подібний список. В них безліч корисних курсів, які завжди були у вільному доступі. Крім того, після вдалого завершення курсу — отримуєте сертифікат, також безкоштовний.

Економіка, комунікація, медіаграмотність, підприємництво — це тільки початок списку курсів цього проєкту. А, 18 березня — стартував курс про коронавірусну інфекцію. Який би з курсів не почали проходити — отримаєте цінні знання та сертифікат, який їх підтверджує.

№10: 3 місяці безкоштовного користування додатком Peloton

App Store: https://apps.apple.com/us/app/peloton-at-home-fitness/id792750948
Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.getsomeheadspace.android&hl=uk

Для занять спортом вдома, підтримання форми в умовах карантину та покращення здоров’я.

Ми ж всі дотримуємося карантину, щоби вберегти своє здоров’я. Але, коли постійно сидиш у квартирі та мало рухаєшся — воно може таки погіршитися. Щоби триматися у хорошій формі та більше рухатися — можна встановити собі додаток із трьома першими безкоштовними місяцями користування. Там є відео тренування якраз для дому. Можна завантажити в App Store або Google Play.

Український сайт про книги та літературу — Readmodo

Одне з найцікавіших і захоплюючіших занять є читання книги. і цим заняттям можна займатись  в затишній квартирі і на свіжому повітрі. Пропонуємо долучити до власної підбірки корисних і потрібних занять український сайт про книги та літературу — Readmodo.

Тут створюють підбірки книг, пишуть рецензії, піднімають питання піратства. Іншими словами — метою є сприяння розвитку культури читання.

На сайті ви знайдете два основні розділи: «Статті» — де зібрані інформативні матеріали про читання, літературу та культуру, а також «Що почитати?» — де зібрані відгуки та підбірки книжок для прочитання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: