У Києві можуть заборонити рух приватних авто

107993-1_large
Фото: відкриті джерела

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що у разі погіршення епідеміологічної ситуації, у столиці можуть заборонити рух приватного транспорту

Про це Кличко заявив у етері телеканалу ZIK.

За словами Кличка, у разі різкого зростання захворюваності коронавірусом в столиці можуть запровадити заборону на пересування на приватних автомобілях.

"У випадку, якщо у нас буде поширюватися ця хвороба і досить сильно, якщо ми побачимо кратне збільшення, то для того, щоб не було інфекційного вибуху, де можуть бути інфіковані тисячі і десятки тисяч людей, ми однозначно будемо запроваджувати суворіші правила і може бути взагалі припинено пересування вулицями нашого міста для приватного транспорту", – сказав Кличко.

Водночас, він зазначив, що йому хотілося б розраховувати на більш позитивний сценарій.

"Якщо не буде додаткових заражень - це означатиме, що ми зможемо послаблювати ці процеси, можемо відкривати громадський транспорт, дотримуючись ключових умов, які стосуються захисту кожного з нас", - резюмував Кличко.

Як повідомляє УП, Київська влада закуповує новий громадський транспорт, щоб з часом витіснити з міста маршрутки.

"Після карантину ми будемо запускати транспорт. Але на сьогодні ми не можемо відмовитися взагалі від маршруток, тому що вони перевозять достатньо велику кількість пасажирів.

Ми робимо все для того, щоб зараз "витиснути" маршрутки. Тому закуповуємо зараз 200 нових автобусів. Вони вже проплачені, і найближчим часом я буду готовий їх презентувати. Нами закуплено за останній час біля 70 нових, сучасних трамваїв, більше 100 тролейбусів.

Тобто новим, сучасним транспортом з кондиціюванням, з низькою підлогою і з ціною меншою, ніж у маршрутках, ми зробимо все для того, щоб ці маршрутки витіснити з міста Києва", - заявив Кличко.

Він також розповів, що на час карантину в Києві видано 250 тисяч перепусток для проїзду громадським транспортом. Щодня, попри карантин, громадським транспортом в місті користується близько 40 тисяч людей.

За повідомленням МОЗу, у Києві станом на 10:00 годину 5 квітня було зафіксовано 225 хворих на коронавірус, а в області - 82 випадки. Загалом, по Україні 1251 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 32 летальні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: