У настоятеля Лаври митрополита Павла виявили коронавірус

245873
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Братії Києво-Печерської Лаври проводять тестування на наявність COVID-19, а богослужіння звершуються у закритому режимі без допуску до храму вірян.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному порталі Києво-Печерської Лаври.

"Для упередження спалаху епідемії, спричиненої вірусом COVID-19, братія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври провела тестування на наявність захворювання. Разом з усіма дане лабораторне дослідження у комплексі з медичним оглядом пройшов намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Результат обстеження буде відомий найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в усіх приміщеннях Лаври прооведено обробку дезінфікуючими розчинами, а богослужіння звершуються у закритому режимі без допуску до храму вірян, також проводяться відеотрансляції.

Нагадаємо, Релігійна правда повідомила, що у 58-річного одіозного настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус.

За даними наших джерел, три дні тому митрополиту стало зле, пізніше в нього діагностували коронавірусноу хворобу COVID-19.

Примітно, що нещодавно Павло провів службу, на якій були присутні очільник РПЦвУ Онуфрій, митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич), олігарх і нардеп «Опозиційного блоку» Вадим Новинський.

Також там був присутній перший заступник глава Офісу президента України Сергій Трофімов, який займається питаннями релігії.

Зазначимо, Павло раніше критикував українську владу за заклики обмежити релігійні обряди під час карантину через поширення коронавірусу.

У своєму зверненні до вірян настоятель Лаври закликав часто відвідувати церкви, оскільки причиною спалаху коронавірусу, на його думку, «є людський гріх». Раніше митрополит Павло у своєму відеозверненні заявив, що «не страшна епідемія вірусу, а гріх, який губить душу» та закликав приходити до Києво-Печерської лаври, обійматися, брати своїх дітей та обов‘язково причащатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: