Мінекоенерго попередило про загрозу відключення електроенергії

IMG_6720-1

Через низький рівень оплати електроенергії споживачами, в операторів системи розподілу і постачальників універсальних послуг не буде грошей для закупівлі електроенергії.

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України попередило про можливе відключення електроенергії споживачам через низький рівень оплати. Про це повідомила пресслужба міністерства.

Зазначається, що під час селекторної наради, проведеної 2 квітня керівництвом міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, а також головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, з представниками енергокомпаній було відзначено погіршення платіжної дисципліни споживачів, в тому числі, населення, підприємств житлово - комунального господарства та малих побутових споживачів.

На думку учасників наради, така ситуація загрожує дефолтом операторам енергопостачання і може привести до припинення поставок електроенергії споживачам, в тому числі і населенню.

«Наслідком збереження низької платіжної дисципліни споживачів може стати оголошення у операторів системи розподілу і постачальників універсальних послуг «переддефолтного» і/або «дефолтного» стану, що призведе до неможливості закупівлі ними електричної енергії та послуг з передачі/розподілу електричної енергії і, відповідно, припинення постачання електричної енергії споживачам, в тому числі і населенню, що вплине на зростання соціальної напруженості в суспільстві», - повідомляє пресслужба Мінекоенерго.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: