На Львівщині горіло 13 гектарів сухостою

сухостій
Фото ілюстративне, джерело: ГУ ДСНС у Львівській області

За добу 6 квітня рятувальникам довелося гасити 91 пожежу сухостою загальною площею понад 13 га.

Про це повідомляє пресцентр ГУ ДСНС у Львівській області.

«Потерпають від вогню не лише поля, ліси та тварини, а й самі люди. Причини залишаються незмінними – людський фактор. Саме люди провокують пожежі у природних екосистемах, спалюючи суху траву та сміття на відкритих територіях чи навіть у себе на подвір’ях», - йдеться у повідомленні рятувальників.

Так зокрема, пожежники гасили займання сухостою у: Стрийському, Бродівському, Яворівському, Пустомитівському, Сокальському, Золочівському, Жовківському, Старосамбірському, Жидачівському, Дрогобицькому, Городоцькому, Сколівському, Мостиському, Турківському, Миколаївському, Кам'янка-Бузькому районах.

А також в містах: Львів, Дрогобич, Червоноград, Пустомити, Новий Розділ, Стрий, Жидачів, Городок, Сокаль, Трускавець, Турка, Борислав, Ходорів, Самбір, Хирів.

«Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про заборону спалювання сухостою. Пам'ятайте, що тільки свідома поведінка і суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе уникнути неприємних наслідків. Бережіть себе та не наражайте на небезпеку оточуючих!» - закликають рятувальники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: