На Львівщині встановили нові правила щодо перевезень

стоп

На виконання постанови Кабміну, що вийшла 2 квітня, на Львівщині встановлюються більш жорсткі правила карантину, зокрема щодо перевезень.

Про це сьогодні під час брифінгу розповів заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Зокрема в області заборонені міські перевезення.

«Єдиним законним способом перевезень є спеціальні регулярні рейси, які будуть відбуватися за окремими договорами і будуть погоджені патрульною поліцією. Основними умовами таких перевезень буде кількість сидячих місць та наявність масок в усіх подорожуючих. Також нова постанова Кабміну регулює необхідність встановлення контрольно-пропускних пунктів на межі області з можливим обмеженням руху з погіршенням чи зміною санітарно-епідеміологічної ситуації. Учора відбулось засідання комісії ТЕБ і НС, яка погодила встановлення КПП», - розповів Тарас Грень.

На таких постах чергуватимуть представники поліції, ДСНС, Нацгвардії, медики та представники органів  місцевого самоврядування, які будуть контролювати ситуацію.

«На всі ці блокпости будуть, обов’язково, виставлені працівники Національної поліції і відповідно Національна гвардія для забезпечення правопорядку, дотримання законності і відповідно контролю за пересуванням громадян. Медичні представники будуть робити температурний скринінг і у випадку підвищеної температури, підозри на коронавірус реагуватимуть належним чином», – розповів заступник керівника Національної поліції Львівщини Дмитро Міхалець.

«Місця таких пунктів визначені в кількості орієнтовно 14-20 штук на усіх виїздах із Львівської області із суміжними областями, серед яких Волинська, Рівненська, Тернопільська, Івано-Франківська та Закарпатська. Такі пункти будуть встановлюватись абсолютно на всіх дорогах, передбачено як стаціонарні, так і мобільні пункти. Блокпости запрацюють у ніч з середи на четвер», – додав Тарас Грень.

Постанова уряду також передбачає обмеження на відвідування парків та громадських місць. За словами Дмитра Міхальця, для контролю за дотриманням карантину щодня залучаються майже 1600 поліцейських, які проводять рейди у парках, лісопарках та на вулицях. Від початку карантину складено 280 протоколів про адмінпорушення.

«31 протокол складено на осіб, які проводили пікніки в парках, близько 40 протоколів складено на людей, які гуляли без масок. Частина протоколів складена на підприємців, які допускали продаж продуктів без масок, антисептиків та накривання продуктів плівкою. І є ще частина перевізників, які допускають правопорушення. Також є зареєстрований кримінал, де людина не реагувала на зауваження працівників поліції, відповідно людину затримали і доставили у відділок поліції», – розповів Дмитро Міхалець.

Поліція також перевіряла дотримання карантину особами, які повинні перебувати на самоізоляції.

«Загальних протоколів за порушення самоізоляції є 8. За період відпрацювань проведено 1200 перевірок саме громадян, які знаходяться на самоізоляції. Загалом від початку карантину перевірено близько 3 тисяч громадян», – додав Дмитро Міхалець.

За його словами, всі протоколи вже направлені на розгляд суду, а частина з них вже отримали рішення та накладання штрафів. Розгляд решти протоколів передбачено на кінець квітня.

Тим часом на Львівщині підготували перелік місць, де можуть бути поміщені на обсервацію особи, які повертаються з-за кордону. Перелік уже надіслали на затвердження у Кабмін.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: