Козицький розповів, як святитимуть вербу і паски

Максим Козицький розповів, як будуть відбуватись освячення лози і великодніх кошиків. Про це він повідомив у соцмережі Фейсбук.

«Провів скайп-нараду із керівниками єпархіальних управлінь та церков, представниками правоохоронних органів щодо святкування Вербної неділі та Великодня у період поширення коронавірусної інфекції.

Закликав духовенство вжити всіх заходів для унеможливлення поширення інфекції, а саме проводити богослужіння на Великодні свята онлайн та обмежити присутність людей в храмах до 10 осіб.

Вкотре звертаюсь до духовенства та мешканців області і прошу потурбуватись не лише про душу людини, але й про тіло. Ми наближаємось до піку захворюваності саме на Великодні свята. Важливо зменшити скупчення людей у храмах. Тому прошу владик, отців, пасторів звернутись до парафіян з проханням відповідально поставитись до ситуації та брати участь у богослужіннях онлайн. Якщо немає такої можливості, то проводьте богослужіння на відкритих територіях і з дотриманням дистанції між людьми», - зазначив Козицький.

Також він наголошує, що спільно з правоохоронними органами готові забезпечити порядок.

У Провідний тиждень, згідно з традицією, люди приходять на цвинтарі, тому також нагадують пам’ятати про безпеку та уникати скупчення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: