У Львові пацієнт з коронавірусом у вкрай важкому стані

p_1042242_1_slidertop2
Фото ілюстративне.

В обласній інфекційній лікарні на апарті ШВЛ перебувають двоє пацієнтів. Один з них у вкрай важкому стані.

Про це під час брифінгу розповів заступник директора Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник.

«В обласній інфекційній лікарні станом на сьогоднішній ранок було 85 пацієнтів. З них 13 – підтвердженим діагнозом «коронавірусна інфекція». У відділенні інтенсивної терапії на ранок було 5 хворих, з них два на апараті ШВЛ. З цих двох пацієнтів у одного підтверджено коронавірус. Його стан є вкрай тяжким», - розповів Ігор Берник.

Як розповіла лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з епідеміології Наталія Тімко, загалом до інфекційної лікарні звернулося 502 особи з підозрою на коронавірус. З них близько 200 було госпіталізовані а 300 скеровано додому на амбулаторне лікування.

«З цього числа людей, станом на сьогодні, ми маємо підтвердження коронавірусу у 33 людей. Ще 112 осіб чекають на результати аналізів. Але враховуючи те, що з кожним днем збільшується кількість виявлених осіб з інфекцією – це говорить про те, що вірус поширюється в суспільстві. Тому, ми повинні усвідомити, що дотримання умов карантину – це єдиний спосіб уникнути інфікування. На жаль є люди, які не знають, що хворі але вони виділяють вірус і можуть наражати інших на небезпеку», - розповіла Наталія Тімко.

За її словами 3 пацієнти одужали, а 30 залишаються хворими.

«Ми говоримо про одужання тоді, коли в людини повністю зникають клінічні симптоми і коли від цієї людини одержано два негативних результати, які говорять про відсутність вірусу в організмі людини. Підставою для встановлення діагнозу «коронавірусна інфекція»  є виділення РНК коронавірусу методом ПЛР. Обстеження за допомогою швидких тестів є, як сито це називається «скринінг». Позитивний швидкий тест не є підставою для постановки. Такі люди потребують обстеження методом ПЛР. За останній тиждень у нас було 2 випадки коли виявили позитивний швидкий тест і потім це підтвердилося методом ПЛР. Буває навпаки – коли тест спрацьовує а ПЛР не підтверджує.

Якщо є клінічна картина і експрес-тест є негативним ми не знімаємо діагноз. Ми проводимо обстеження методом ПЛР. Буває навіть, що перша ПЛР  може бути негативним. Другий раз з певним інтервалом часу, коли збільшується  концентрація вірусу – це виявляється. Тому діагностика коронавірусу не є такою простою», - пояснила Наталія Тімко.

Також серед інфікованих є двоє дітей.

«Це десятирічна дівчинка і 6-річний хлопчик. Це передача всередині  сім’ї. У хлопчика захворіла мама, потім тато, потім він. В другому випадку також було зареєстровано захворювання в тата і мами і відповідно у дитини», - розповіла Наталія Тімко.

За інформацією Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України серед виявлених випадків 25 – мешканці Львова, 5 – Пустомитівського, три – Жовківського та три Стрийського районів. Це – 19 жінок та 17 чоловіків. У 9-ти випадках – захворювання реєструвалися у контактних осіб з хворими на COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: