Венедіктова відкрила п'ять справ проти Порошенка

thumbnail-tw-20200317122708-9615

Розслідувати п'ять справ проти п'ятого президента Порошенка доручили Держбюро розслідувань. Максимально можлива санкція - 10 років в'язниці.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова внесла до Реєстру досудових розслідувань інформацію про можливі правопорушення п'ятого президента Петра Порошенка при призначенні суддів Верховного суду. Про це пише прес-служба Офісу генпрокурора.

Повідомляється, що в Офіс генпрокурора звернулися працівники ВСУ (назва Верховного суду до реформи 2016 року, - ред.). Вони вважають дії Порошенка протиправними, оскільки він призначив суддів у касаційні суди, які Конституційний суд визнав неконституційними.

Заявники також вважають, що в зв'язку з ліквідацією ВСУ в рамках реформи 2016 року, вони були незаконно позбавлені права на працю та її оплату.

Дії Порошенка кваліфікували за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 4 ст. 382 (невиконання судового рішення), ч. 1, 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

ДБР доручено почати розслідування за п'ятьма справами. Максимальна санкція передбачена ч.1 ст. 109 - до 10 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: