Ексміністр розвитку економіки вважає недоцільними деякі з обмежень, що ввели в Україні

милованов

Ексміністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов вважає, що деякі обмеження, які ввели в Україні через коронавірус, є недоцільними.

Про це він сказав в інтерв’ю 24 каналу.

Милованов, зокрема, відповів на питання про оцінку того, як карантин шкодить бізнесу в Україні.

«Буде криза в економіці, падіння ВВП. Є різні прогнози зараз. До прикладу, уряд прогнозує падіння економіки на 4–5%, інші кажуть про 9–10%. Багато залежить від того, наскільки довго триватиме карантин та як держава підтримає малий та середній бізнес, а також наскільки швидко вони відновляться», - сказав ексміністр.

За його словами, відновлення економіки буде вже у наступних роках. В сфері послуг, туризму, транспортування – це все, фактично, зараз не працює. Можливо, у когось є дистанційна робота, але це орієнтовно 20% від загального обсягу.

«Можна вважати, що значна частина людей та бізнесу в Україні втрачає за місяць до половини доходу. В Україні карантин надто жорсткий. Він не цільовий. У нас недостатньо тестування, тобто, ми не знаємо, де саме є кластери заражень», – сказав Милованов.

За його словами, якби уряд мав ці дані, то можна було б вводити жорсткий карантин лише у певних населених пунктах доти, доки там не стабілізується ситуація.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: