Мерія Львова профінансує ремонти понад 30-ти будинків ОСББ

a8f66fd60129b0140fc58f3b640d1d9a_L

Комісія фінансів погодила титульний список капітального ремонту житлового фонду ОСББ та ЖБК м. Львова на 2020 рік на загальну суму 13 млн 500 тис грн.

Як повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець, у переліку зазначено ОСББ, які виявили готовність до співфінансування робіт та подали письмові заяви про свій намір, передає Інформаційний портал ЛМР.

«Ми обирали ті об’єкти, які першочергово потребують ремонту. Співфінасування становить від 10% та більше». Голова комісії Вікторія Довжик зазначила, що ОСББ на вул. Широкій, 83 також готове до співфінансування та попросила включити до цього переліку.

Також на комісії фінансів затвердили титульний список технічної експертизи, модернізації, ремонту, заміни та диспетчеризації ліфтів у будинках ОСББ та ЖБК м. Львова на 2020 рік на загальну суму 5 млн грн. У переліку – 11 об’єктів.

За словами члена комісії Юрія Кужелюка, ще одне важливе питання, яке розглянули на комісії - розпуск електроенергії в колишніх гуртожитках та відомчих будинках.

«Це питання болюче, воно стосується колишніх гуртожитків, відомчих будинків. Проблема в тому, що люди не мають лічильників в квартирах, а лише один, загальний на весь будинок.  При такому підході вони платять значно більшу суму в перерахунку за 1 кіловат, тому що електроенергія нараховується, як для промислових об’єктів. Відтак до нас звернулось ОСББ з проханням про співфінансування розпуску електроенергії. І таких пропозицій у нас є 17».

Відтак комісія прийняла рішення при наступному перерозподілі бюджету закласти необхідну суму для проведення цих робіт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: