У Львові виділили ще 800 тисяч гривень на продукти для тих, хто потребує допомоги

img2068-560be027

Міський штаб і комісія з питань ТЕБ і НС погодили виділення додаткових коштів на закупівлю продуктів для забезпечення самотніх і потребуючих людей під час карантину.

Про це під час брифінгу розповіла керівниця міського штабу з протидії COVID-2019 Галина Слічна.

За її словами, також було вирішено залучити до роздачі продуктів усі соціальні установи і служби міста, з огляду на те кількість людей, які потребують допомоги, щоденно збільшується.

«На засіданні штабу і міської комісії було прийнято рішення про виділення додаткових коштів для управління соціального захисту в сумі 600 тис грн та для управління «Служба у справах дітей» в сумі 200 тис грн для закупівлі продуктів харчування для людей, які потребують цього. Також прийнято рішення про те, щоби структурні підрозділи управління соціального захисту займалися питаннями закупівлі продуктів харчування і предметів першої необхідності та роздачі відповідно за напрямками. Ми визначили такі структурні підрозділи, як навчально-реабілітаційний центр «Джерело», який буде закуповувати і працювати з родинами, які мають людей з інвалідністю, центр АТО, який буде займатися питаннями учасників АТО, які потребують, Територіальний центр, який займається людьми похилого віку, Центр соціальних служб, який займається сім’ями, які є в зоні ризику, а також наша Служба у справах дітей, яка буде займатися питаннями дітей, які потребують, а також багатодітними родинами», – розповіла Галина Слічна.

Вона пояснила, що до цього часу ця робота була організовані на рівні Центру соціальних служб, що на вул. Театральній. Зокрема там діє багатоканальна «Гаряча лінія», яка приймала усі замовлення від людей, і тоді Центр розвозив продукти для потребуючих. Однак зараз, в умовах карантину, щоденно збільшується кількість людей, які потребують допомоги.

«Ми розуміємо, що одна установа з тією кількістю продуктів, яка поставляється, не справиться, особливо перед Великоднем, тому що ми до цього свята ще додатково закуповуємо продуктові набори – окремо для бездомних, для людей, які мають вади слуху і зору, окремо для людей похилого віку, тобто це величезна кількість продуктів. Зараз ми розробляємо чітку логістику для того, щоби кожний структурний підрозділ управління соціального захисту брав на себе певну категорію людей. Тобто на «Гарячій лінії» Центру ми і далі будемо приймати замовлення, тоді визначати, яка це категорія людей, і вже тоді відповідна установа буде займатися роздачею цих продуктів. Нам допомагають волонтери, але ми стараємося акумулювати наші соціальні служби і різні структурні підрозділи до цієї роботи», – пояснила Галина Слічна.

За її словами, в середньому Центр соціальних служб щодня приймає до 2 тисяч дзвінків щодо потреби у забезпеченні продуктами. Так, вчора було розвезено 500 продуктових наборів для потребуючих.

За даними ЛМР, з 16 березня до 3 квітня соціальні працівники вже передали найбільш потребуючим понад 800 продуктових наборів, надали майже 18 тисяч телефонних консультацій з питань соціального захисту, здійснили понад 8,5 тисяч відвідувань одиноких львів’ян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: