Які свята відзначають 9 квітня (іменини, народні прикмети)

2020-04-08 22.10.28 ua.112.ua e9cdeef739fc

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 9 квітня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 9 квітня в Україні і світі.

Свята та події 9 квітня

1990 — у Львівській опері відбулося перше засідання Львівської обласної ради першого демократичного скликання.

1990 рік став роком логічного завершення організаційного оформлення національно-визвольного руху 1988 – 1990 років, який набув у Галичині тотального характеру, швидко трансформувавшись з культурологічного в політичний. Очолив цю боротьбу Народний рух України. Через громадський тиск, масові політичні акції, тодішня Верховна Рада була змушена піти на поступки та змінити виборче законодавство в бік демократизації (дозволялося незалежне висування альтернативних кандидатів, контроль спостерігачів за процесом виборів тощо). Для участі у виборах на Львівщині був сформований єдиний фронт демократичних сил – Демблок. На виборах 4 та 18 (2-й тур) березня 1990 року Демблок здобув повну перемогу в переважній більшості місцевих рад на Галичині. Серед новообраних депутатів Львівської обласної Ради народних депутатів XXI-го скликання (така була першопочаткова офіційна її назва) з 200 депутатів лише кілька дотримувалося прокомуністичних поглядів, переважна ж більшість стояла на засадах національної демократії.

1991 — у Львові засновано творче об'єднання Фонд Мазоха (засновники Роман Віктюк, Ігор Подольчак та Ігор Дюрич).

Фонд Мазоха (від імені Леопольд фон Захер-Мазох) — творче об'єднання, засноване 9 квітня 1991 року Романом Віктюком, Ігорем Подольчаком та Ігорем Дюричем у Львові. Творчість об'єднання відноситься до традиції європейського акціонізму і визначається «естетикою взаємодії» Ніколя Бурріо. Ім'я Мазоха у назві Фонду використовується не задля популяризації творчості австрійського письменника чи сексуальної перверсії (мазохізм), з якою асоціюється його ім'я, а визначає звернення до «маргінальних зон» культури та соціуму. Ім'я Мазоха також вказує на географічний та культурний ареал (Захер-Мазох народився та виріс у Львові), в якому був сформований Фонд.

ВРУ ухвалила Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». Однією з основних причин трагічних подій в Криму та на сході України останніх років є тоталітарна антиукраїнська пропаганда яка 25 років незалежності вільно розповсюджувалася в цих регіонах.

Песах, або Пасха, - найдавніше з єврейських свят, воно пов’язано з однією з найважливіших подій в єврейській історії - з Виходом з єгипетського рабства близько 3300 років тому, в 2448 за єврейським календарем.

Іменини 9 квітня

Цього дня іменини святкують: Мануїл, Мануйло, Мефодій, Мотрона, Феодосій, Олександр, Іван, Охрім та Кіндрат.

Народні прикмети 9 квітня

  • на Матрону на річці лід роздувається, а тому він вже ненадійний;
  • якщо чайка кричить з вечора, погода буде ясною;
  • якщо чайка низько літає, довго не буде дощів.

Гороскоп 9 квітня

Овен

До реалізації нового проєкту можна ставати тільки в тому разі, якщо ви давно і ретельно до нього готувалися – експромти й імпровізації в цей день не пройдуть.

Телець

День важливо провести в гарному настрої, і, якщо з якоїсь причини ви не можете ним похизуватися, потрібно створювати собі його будь-якими доступними способами – можливо, навіть через силу.

Близнята

Відповідаючи на важливий професійне або життєве питання, не запитуйте поради у інших – справа не в тому, що воно буде неправильним, просто вирішити його зможете тільки ви.

Рак

Перебуваючи в режимі розслаблення, необхідно тримати себе в руках, не дозволяючи собі великих і маленьких слабкостей, – насамперед це стосується любові до борошняного і солодкого.

Лев

У цей день можна знайти спільну мову з будь-яким, навіть найбільш незговірливим і непокірним – робочим партнером: скористайтеся шансом домовитися і вирішити важливе професійне питання.

Діва

Прекрасний час для запуску нового проєкту – особливо це стосується тих, чия робота так чи інакше пов'язана з творчістю, але й інші осторонь не залишаться.

Терези

Перш ніж замахуватися на "планів громаддя", необхідно зважити на свої сили – можливо, їх не так багато, тому навантаження потрібно знизити, віддавши перевагу кількості справ, а не їхній якості.

Скорпіон

Щоб щоденна рутина, пов'язана з постійним перебуванням в чотирьох стінах, не довела до депресії, важливо влаштовувати собі невеликі свята – нинішній день ідеально підходить для сімейної вечері.

Стрілець

Перепади настрою, які в цей день будуть випробовувати вас на міцність, можуть негативним чином позначитися на відносинах з оточенням – намагайтеся цього не допустити.

Козоріг

Мрія, здійснення якої ви давно чекаєте, перебуває у ваших руках – необхідно ставати до її здійснення якомога швидше, тоді заповітної мети можна буде досягти за найкоротший час.

Водолій

Через ризик побутових травм важливо дотримуватися максимальної обережності у поводженні з газовим і електричним обладнанням – по можливості краще взагалі його не вмикати.

Риби

День сприятливий для проведення фінансових операцій та укладення важливих контрактів і підписання ділових договорів – особливо тих, які розраховані на тривалу перспективу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: