Головний медик Львівщини пояснив, чому хворих на коронавірус відправлятимуть у Винники (фото)

IMG_9494

Відсьогодні Львівський обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи прийматиме пацієнтів з коронавірусом.

Про це заявив голова ЛОДА Максим Козицький, - передає кореспондент Дивись.info. «Ця лікарня першої хвилі госпіталізації і ми переходимо до госпіталізації по коронавірусній інфекції в цю лікарню. Лікарі готові, готові працювати вахтовим методом, перших пацієнтів, на жаль, доведеться класти в цю лікарню вже цього  тижня», - пояснив голова ЛОДА Максим Козицький.

Тимчасовий очільник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько пояснив таке рішення.

«На сьогоднішній день в інфекційну лікарню періодично поступають пацієнти середньої важкості й деякі з них потребують штучної вентиляції легень Сама по собі коронавірусна інфекція відрізняється підступністю зміни важкості стану пацієнтів. Якщо на ранок пацієнт може бути в стані середньої важкості, то вже до обіду він може бути переведений на штучну вентиляцію легень, -розповів Андрій Васько. – Тому за такими пацієнтами проводиться цілодобовий моніторинг. Кількість реанімаційних ліжок в інфекційній лікарні обмежена, вона має 10 місць для штучної вентиляції легень. Нам потрібно розширювати потужності в частині ШВЛ, реанімаційної допомоги та залучати нові підрозділи».

У свою чергу голова ЛОДА Максим Козицький заявив, що регіон очікує на поставку апаратів штучної вентиляції легень від благодійників. Сьогодні ж госпіталь у Винниках отримав кілька тисяч експрес-тестів та засобів захисту для лікарів від ДТЕК та ПУМБ.

За словами головного лікаря госпіталя Максима Прикупенка, ця допомога забезпечить захист лікарям на найближчі тижні: «До сьогоднішнього дня ми були забезпечені на півтора тижні роботи для шести бригад. З сьогоднішнього дня ми є більш захищені. Наші потреби на місяць складають до 7 тисяч комплектів (захисту для лікарів. - ред.), зараз маємо запас на добрих три тижні, в залежності від того, скільки буде пацієнтів».

«Ми розуміємо, що кількість пацієнтів збільшується з кожним днем і кількість пацієнтів, які потребують інтенсивного лікування, не завжди ШВЛ, деколи це просто киснева підтримка, мають лікуватися у спеціалізованих місцях, тому залучаємо госпіталь, сьогодні він почне приймати пацієнтів з коронавірусною інфекцією, - додає Андрій Васько. - Вже приймає таких пацієнтів 1 міська лікарня Львова та Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр, тобто ми задіюємо максимальну кількість баз, яку можемо забезпечити засобами захисту й максимальну кількість баз клінічних, які необхідні для лікування пацієнтів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: