Комендантську годину на Львівщині не запроваджують, що на Великдень - невідомо

imgtop5a7c513eb947d_5e381dcb94ea5

За останні два дні кількість захворювань на коронавірус на Львівщині зросла більше ніж вдвічі.

Про це під час брифінгу розповів голова ЛОДА Максим Козицький.

«На вихідні буде посилений режим контролю за дотриманням карантинних заходів і наявності засобів індивідуального захисту у людей. Буде більше патрулів поліції і більше уваги до людей, звернення, щоб вони не перебували в громадських місцях. Інформація щодо можливого запровадження комендантської години не відповідає дійсності. Що буде на  Великдень залежатиме від епідеміологічної ситуації. Якщо захворюваність на Львівщині далі зростатиме такими темпами, то важко сказати, яка ситуація у нас буде на Великдень. Зараз не планується закриття магазинів, які не були зачинені до цього часу», - розповів голова ЛОДА

«Робиться все можливе, поки що засобами переконань, щоб незважаючи на погоду і свята люди залишалися вдома. Можливості наших лікарень всім відомі. Ми можемо просто не витримати одномоментного поступлення хворих, після того як люди почнуть масово контакувати між собою.  Якщо крива захворювань буде такою як зараз, а вона є поганою, ви можете чекати від нас і сумніших повідомлень», - додав голова Львівської облдради Олександр Ганущин.

Сьогодні ж Центр легеневого здоров’я отримав 9 тисяч експрес-тестів, а також 8 тисяч захисних костюмів. Їх передали представники компанії ДТЕК та ПУМБ здійснюють передачу такого вантажу в межах Благодійного Фонду Ріната Ахметова,

«У Центрі легеневого здоров’я 6 підтверджених випадків коронавірусу. Ми приймаємо найважчі ускладнення пневмонії. На сьогодні у нас перебуває 27 пацієнтів з важкими формами пневмонії. В усіх забрані мазки на ПЛР. Ми впевнені у тому, що більшість з них будуть негативними. Крім цього ми обстежуємо наших медичних працівників і швидкі тести дозволять нам обстежити всіх, хто звертається до нас. Зараз всіх, хто надходить до нас у стаціонар чи навіть на консультацію ми обстежуємо швидкими тестами. Одне з головних питань, це засоби захисту для медичних працівників. На зміну, якщо ми маємо приймальне відділення, реанімацію, дві пульмонології, які зараз приймають пацієнтів, нам потрібно біля 100 захисних костюмів. Тому костюмів ніколи не буде забагато. Наступного тижня ми повинні отримати  6 апаратів ШВЛ від фонду Ахметова», - розповів генеральний директор Центру легеневого здоров’я Любомир Рак.

«Одна зміна одного відділення - це від 15 до 20 костюмів. В залежності від того скільки триває зміна цей показник можна множити на 2, а залучено три відділення. Це одні з найкращих костюмів, водонепроникні, вони тут дуже знадобляться. Львівщина також отримала 30 тисяч  швидких тестів, які дозволяють сортувати хворих при поступленні до лікарень. Ми рухаємося до того, щоб таку продукцію купувати у Львівських підприємств. На завершенні є процеси пов’язані зі стандартизацією. Думаю, що початку наступного тижня відбудуться державні закупівлі і крім цих 8 тисяч ми зможемо закупити ще близько 10 тисяч захисних костюмів, які створять нам запас на лікарні першої лінії і на швидку допомогу на найближчі два тижні, які перекривають Великдень, а саме там ми очікуємо серйозних поступлень до наших лікарень», - додав Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: