Комфортне житло: яким воно має бути

2020-05-19 16.09.56 images.pexels.com 2d091716185a

Уявлення про комфорт у кожного з нас різний і суто індивідуальний. Для одних це буде маленька студія в багатоповерхівці, для інших простора квартира поруч з парком.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Великий вибір новобудов, який сьогодні є у Львові, не тільки дає нам можливість вибирати, але і часто просто лякає своєю різноманітністю. Адже в потоці реклами і назв житлових комплексів зовсім неважко заплутатися. І тут виникає закономірне питання: як знайти дійсно комфортну квартиру? Для цього зовсім не обов'язково бути експертом ринку нерухомості і водити знайомства з ріелторами. При виборі житла досить врахувати ознаки гарної квартири, з якими ІА Дивись.Info поділився проектант столичного архітектурного бюро Тарас Годованець.

– Чим керуються забудовники, коли визначають клас житла, яке виводять в продаж?

Клас житла визначається виходячи з певного переліку параметрів, а саме:

  • Площа житла та кількість функціональних зон у квартирах;
  • Висота чистової стелі;
  • Матеріали, що застосовуються при будівництві, оздобленні та проведенні комунікацій;
  • Територіальне розміщення та навколишня інфраструктура;
  • Наповнення житлового комплексу/будинку тими чи іншими функціональними додатками для жителів;
  • Наявністю гостьових/підземних паркінгів;

– Що можна назвати головними складовими комфортного проживання. Якими характеристиками покупець може пожертвувати без шкоди для комфортного проживання? Які опції не несуть особливої ​​цінності, але сильно збільшують бюджет?

– В першу чергу основними складовими комфортного проживання (хоча це й індивідуальні параметри…) являється:

  • Навколишня інфраструктура : транспорт, магазини/супермаркети, та дитячі садочки і школи. А також: аптеки, парки та сквери, поліклініки.
  • Екологія району: це не лише повітряне забруднення, але і шумове.
  • Віддаленість до «центру подій»: місця роботи, місць проведення дозвілля.

Сильно збільшують бюджет (правильніше сказати зменшують прибуток забудовника/девелопера) витрати додаткових коштів на «інфраструктуру житлового комплексу» та кількість виділеної землі чи квадратних метрів під неї.

– У чому різниця між класами новобудов «комфорт» і «Кофморт +»? Які принципові чинники їх відрізняють?

– Різниця лише в поняттях які девелопери закладають в них. У кожного з них  своє розуміння «комфорту» і «комфорту+».

– Наскільки новобудови комфорт-класу, в середньому, дорожче новобудов економ-класу?

– В середньому ціна в даному сегменті коливається в районі 12-15%. Але все залежить також від місця розташування об’єкту.

– Чи можуть недобросовісні забудовники завищувати ціну за приставку «комфорт», коли в реальності новобудова не дотягує до цього рівня або ринок не дозволяє цього робити?

– Не лише можуть, але і вдало цим користуються.

– Наскільки комунальні платежі в комфорт-класі вище, ніж в будинках економ-класу?

– Все залежить від обслуговуючої компанії/організації та тарифів які вони заклали в свої послуги. Дана ціна не завжди прямолінійно залежить від класу житла.

– Яку квартиру вигідніше купувати для інвестицій, в новобудові комфорт-класу або економ?

– Залежно від виду інвестиції: це інвестиція з метою перепродажу, чи здачі в оренду?! Чи інвестиція з метою зберегти свої гроші від знецінення?!

Якщо з метою перепродажу, то однозначно більшу вигоду принесе нерухомість комфорт-класу.

Якщо з метою здачі в оренду (зараз я кажу про термін окупності), то як на мене – це житло економ-класу.

Тарас Годованець зазначив, наразі більшість клієнтів, що купують житло, дуже рідко звертають належну увагу до місце розташування об’єкту, ще менше уваги до його шумової та екологічної обстановки, і ще набагато менше до навколишньої інфраструктури. Так, безумовно, клієнт став вибагливішим і вже не хоче купувати просто квадратні метри. Але він досих пір абсолютно безтолково вибирає собі житло нехтуючи вищезазначеними правилами (і цим теж дуже вдало користуються девелопери/забудовники).

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир. Обрати свою можна на сайті проекту.

Читайте також: Все для комфорту мешканців: яким буде новий житловий комплекс на вулиці Під Голоском

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 7 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» — помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11, вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: