«Нас чекає складний тиждень»: Садовий закликав зголошуватись для допомоги потребуючим

IMG_2049
фото: Роман Балук

Мерія закликає зголошуватись для допомоги потребуючим. Адже щоразу суттєво зростає кількість запитів від потребуючих на продуктові набори.

Як наголошує мер Львова Андрій Садовий, місту допомагає багато мереж та компаній, але цього може бути не достатньо, передає пресслужба ЛМР.

«Нас чекає складний наступний тиждень. Суттєво зросла кількість запитів на продуктові набори. Якщо ви можете долучитись, то прошу бути на контакті з управлінням соціального захисту. Нам допомагає багато мереж та компаній, але цього може бути не достатньо. Нам бракує рук, важлива допомога, щоб можна було це розвезти до людей. Але контактувати з людьми не можна — пакунок треба поставити під двері. Це ті речі, які дуже важливі. Хто зможе — прохання долучитись», — сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, у Львові в Центрі соціальних служб, що на вул. Театральній, діє багатоканальна Гаряча лінія 0−800−301−205, яка приймає замовлення від людей в потребі, і тоді Центр забезпечує розвезення продуктів для потребуючих. Однак зараз, в умовах карантину, щоденно збільшується кількість людей, які потребують допомоги.

«Ми розуміємо, що одна установа з тією кількістю продуктів, не справиться, особливо перед Великоднем, тому що ми до цього свята ще додатково закуповуємо продуктові набори — окремо для бездомних, для людей, які мають вади слуху і зору, окремо для людей похилого віку. Тому це величезна кількість продуктів. Зараз ми розробляємо чітку логістику для того, щоб кожний структурний підрозділ управління соціального захисту брав на себе певну категорію людей. Тобто на Гарячій лінії Центру ми і далі будемо приймати замовлення, тоді визначати, яка це категорія людей, і вже тоді відповідна установа буде займатися роздачею цих продуктів. Нам допомагають волонтери, але ми стараємося акумулювати наші соціальні служби і різні структурні підрозділи до цієї роботи», — пояснила Галина Слічна, керівниця штабу прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції Covid-19 у м. Львові.

Вона додала, що в день, в середньому, Центр соціальних служб приймає до 2 тисяч дзвінків із потребою забезпечення продуктами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: