У світі почалася найбільша криза з часів Великої депресії, - МВФ

криза

Економічна криза, яку викликала пандемія коронавірусу, стала найбільшою з часів Великої депресії 1929-1930-х років.

Про це повідомила голова Міжнародного валютного фонду Кристаліна Георгієва під час всього звернення напередодні весняних зборів МВФ та Світового банку, передає Громадське.

«Уже зрозуміло, що світове економічне зростання у 2020 році буде негативним, і це ви побачите в економічному огляді МВФ, який вийде наступного тижня. Насправді, ми очікуємо на найбільше економічне падіння з часів Великої депресії», — повідомила Георгієва.

За її словами, наразі МВФ прогнозує падіння показника ВВП на душу населення для 170 країн світу, хоча ще декілька місяців тому прогнозували зростання цього показника для 160 країн.

Найбільше нова криза вдарила по країнах, що розвиваються. До переліку цих країн входить і Україна. За розрахунками МВФ, з цих країн вивели близько 100 мільярдів доларів іноземних інвестицій — це втричі більше, ніж за аналогічний період під час економічної кризи 2008-2009 років.

Разом з цим, на протидію економічній кризі уряди країн світу спрямували вже близько 8 трильйонів доларів.

Довідка.

Велика депресія — це економічна криза, яка почалася у США, а згодом охопила більшість капіталістичних країн світу у 1929 році та тривала до кінця 1930-х років. За різними підрахунками, у цей час світовий ВВП скоротився на 15%, обсяги міжнародної торгівлі впали вдвічі, а безробітним став кожен четвертий американець (у деяких країнах безробіття зросло до 33%).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: