Які свята відзначають 10 квітня (іменини, народні прикмети)

Syla.news_Botanichnyj-Sad_Lviv_Den-Vidkrytyh-Dverej

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 10 квітня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 10 квітня в Україні і світі.

Свята та події 10 квітня

За календарем у цей день церква вшановує Преподобного Іларіона. Преподобний Іларіон Новий з юності присвятив себе служінню Богу і багато років провів в затворі. За непорочність і святість життя він спочатку удостоївся сану пресвітера, а потім був поставлений ігуменом Пелікітського монастиря. Благодатною силою молитви він зводив дощ під час посухи, відганяв від полів шкідливих тварин і робив багато інших чудес.

1864 — у Львові почав роботу перший професійний український театр «Руська бесіда».

Перше товариство «Руська бесіда» було засноване у Львові 1861 року заходами Юліана Лаврівського на базі гуртка львівської інтелігенції «Молода Русь» для плекання товариського життя та «скріплення й піднесення національного духу»; згодом воно було поширене по всіх великих галицьких містах (Перемишль, Станиславів, Тернопіль та ін). У 1860-1880-х pp. «Руська Бесіда» у Львові була осередком товариського, просвітянського, культурного і навіть політичного життя. В колах товариства «Руська Бесіда» дозрівали різні ідеї щодо національного життя, відбувалися зустрічі земляків з усіх частин України. «Українська Бесіда» влаштовувала літературно-музичні вечори, доповіді, концерти, вечерниці на відзначення роковин Шевченка, бали. У 1864–1923 роках товариство утримувало у Львові свій театр. Конкурсами на драматичні твори «Українська Бесіда» стимулювала розвиток української драматургії в Галичині й нагородами сприяла пожвавленню літературного життя. При ній у 1870-1890-х рр. також працювали львівські студентські товариства. У 1866–1871 рр. у клубі переважали москвофіли, згодом керівництво перебрали народовці. З розбудовою українських громадських організацій діяльність товариства поступово зійшла в розважальну сферу.

Іменини 10 квітня

Цього дня іменини святкують: Марія, Іларіон, Степан, Боян, Євстрат, Ілля, Лазар та  Сава.

Народні прикмети 10 квітня

  • Чується глухий і тривалий грім – буде багато дощів у найближчі тижні
  • Сороки сидять 10 квітня на верхівках дерев – холоди скоро закінчаться
  • Дощ у цей день – буде хороший урожай.
  • Туман та іній вранці 10 квітня віщують багатий урожай фруктів, овочів і злаків

Гороскоп 10 квітня

Овни

У п’ятницю в фінансовому плані можливі позитивні новини, яких ви давно чекали. Однак остаточні дивіденди ви отримаєте швидше за все не відразу.

Тельці

Зірки обіцяють вам чудовий настрій! У сімейному житті варто очікувати добру звістку. Проблем із фінансами не виникне. Насолоджуйтесь приємними моментами і успіхом, який буде вас супроводжувати.

Близнюки

Сьогодні можливі ускладнення з фінансами, особливо в другій половині дня. У відносинах варто проявити безкорисливість і постаратися глибше зрозуміти бажання та потреби інших.

Раки

Ви самі знаєте, що наболілими проблемами і карколомними ідеями можна ділитися тільки з близькими. Час не найкращий для того, щоб розповідати про себе світові.

Леви

Наклеп і брехня в цей період віддаються сторицею і можуть дуже боляче вдарити. Рекомендовано уникати двозначностей, лицемірства. Бажано проявити добрі наміри і допомогти тим, хто цього потребує. І не забувайте надівати маску! Проблеми вам зараз не потрібні.

Діви

Сьогодні вам потрібно зайнятися своїм тілом і харчуванням. Що ви їсте останнім часом? Вам краще відмовитися від токсичних продуктів і думок!

Терези

Відкиньте вбік зарозуміле і зневажливе ставлення до інших. Сьогодні не час для таких емоцій — вони можуть негативно вдарити по вас самих.

Скорпіони

День стане продуктивним, якщо ви уникатимете суєти і спокійно виконуватимете задумане. Надмірно перепрацьовувати не варто, як і лінуватися. Пасивність може призвести до втрати цікавого шансу.

Стрільці

Зв’язок, налагоджений у п’ятницю, триватиме довго та принесе радість і користь. Уникайте будь-яких сварок, значно ефективніше спробувати вибудувати якісні відносини.

Козероги

У цей день варто уважно стежити за собою і пам’ятати, що основа успіху — це самодисципліна. Вам буде легко виділити те, що допоможе досягти бажаних цілей.

Водолії

Сьогодні Водоліям легко даватимуться затяжні справи, які ви ніяк не могли завершити. Можливо, вас осяє ідея, яка покращить ваше фінансове становище.

Риби

Поганий час для тих, хто задумав будь-яку фальш, брехню або підлість. Злі наміри в цей день будуть викриті, тому подумайте двічі і відпустіть негатив у минуле.

джерело гороскоп: stb.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: