Шмигаль розповів, як Україна виходитиме з карантину

48_main
Фото: Главком

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Уряд працює над стратегію виходу України з карантину.

Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

"У травні Україна має йти на роботу. У яких умовах, у яких нових соціальних стандартах, у яких часових рамках – це ті питання, над якими Уряд працює разом з аналітиками», – написав він.

Очільник Уряду вкотре наголосив, що Україна не може собі дозволити два-три місяці сидіти вдома. Проте наразі перед країною постали надзвичайно важкі і серйозні виклики.

Шмигаль наголосив, що рішення про послаблення карантину буде прийматися на основі даних про динаміку щодо кількості людей, які захворіли на коронавірус.

Він зазначив, що наразі Рада розроблює стратегію виходу з карантину, яку буде презентовано наступного тижня.

Три етапи

Перший. За словами прем’єр-міністра, до початку травня Україна буде жити в «режимі надзвичайної ситуації». У цей період передбачається підтримка соціально вразливих верств населення, допомога безробітним і тим, хто знаходиться у вимушеній відпустці, мобілізація медичних ресурсів, підтримка медперсоналу і інших фахівців, задіяних в боротьбі з COVID-19.

Також планується створення 500 тис. робочих місць, кредитна підтримка малого і середнього бізнесу, часткове зняття обмежень на роботу громадського транспорту і зміщений графік робочого дня.

Другий. З початку травня передбачається зміна режиму на «Україна йде на роботу». На початку червня уряд планує створити 500 тисяч нових робочих місць і надавати кредитну підтримку малому і середньому бізнесу.

Третій. З початку червня до початку липня впровадити «нові соціальні стандарти життя». У цей період планується завершити 2019-20 навчальний рік, відновити роботу громадського транспорту за новими правилами, дозволити відвідувати зони відпочинку за умови дотримання норм безпеки і послабити умови ізоляції для літніх людей.

Крім цього, буде дозволено відвідувати зони відпочинку «за умови дотримання норм безпеки».

Шмигаль наголосив, що поки що Україна має дотримуватися режиму надзвичайної ситуації, щоб пройти епідемію за оптимістичним сценарієм з падінням ВВП до 5%, а не за песимістичним, в якому падіння ВВП оцінюється в 15%.

Як повідомляє Главком, Шмигаль представив команду, що боротиметься з наслідками коронавірусу. Він назвав склад новоствореної Ради з питань економічного розвитку, яка шукатиме шляхи подолання наслідків поширення коронавірусу в Україні.

Очільник уряду зазначив, що перше завдання Ради з питань економічного розвитку — це напрацювання комплексу заходів для подолання наслідків поширення Covid-19 у державі.

Прем’єр представив персональний склад Ради:

Ігор Петрашко — міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства
Ярослав Жаліло — заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень
Елла Лібанова — директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України
Андерс Аслунд — старший науковий співробітник Атлантичної ради США
Олег Устенко — радник президента України
Ерік Найман — керуючий партнер Capital Times
Віллем Буітер — професор Колумбійського університету
Євген Пенцак — викладач економіки та фінансів Києво-Могилянської бізнес-школи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: