Зеленський пообіцяв $1 млн українським вченим за вакцину від коронавірусу

picture2_vakcina-protiv-ko_367318_p0

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв українським вченим мільйон доларів за вакцину від коронавірусу.

Про це в інтерв'ю LB розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, яку винагороду від держави отримає український науковець, якщо зможе винайти вакцину від коронавірусу. За його словами, це буде сума у щонайменше один мільйон доларів.

"Президент попросив мене, щоб я написав листи на наших академіків і пообіцяв, що якщо хтось винайде вакцину або ліки, то отримає, не знаю з якого фонду, мінімум мільйон доларів",– розповів Віктор Ляшко.

Раніше ТСН писав, що в американському Сіетлі в центрі Kaiser Permanente Washington Health Research Institute першим чотирьом волонтерам ввели вакцину від коронавірусу Covid-19. У випробуваннях візьмуть участь 45 волонтерів віком від 18 до 55 років. Американські медики заявляють, що для повного затвердження будь-якої потенційної вакцини потрібно буде від 12 до 18 місяців.

Тим часом науковці з медичного центру Університету Еразмуса в Роттердамі (Нідерланди) та Університету міста Утрехт також знайшли антитіло до коронавірусу COVID-19. Станом на ранок 16 березня коронавірус COVID-19 підхопили 169 387 осіб. Недуга забрала понад 6,5 тисячі життів.

У світі наразі розробляють одночасно приблизно 20 вакцин проти коронавірусу. Україна наразі не займається розробкою та створенням вакцин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: