Львівський органний зал презентував онлайн програму

органний зал

Креативна команда органного залу продовжує дарувати своїм слухачам якісну музикута пізнавальні лекції в режимі онлайн. Протягом 30 днів на вас чекає 17 подій, серед яких камерні, хорові, оркестрові, і, звичайно, органні концерти. 

Креативна команда органного залу продовжує дарувати своїм слухачам якісну музику
та пізнавальні лекції в режимі онлайн. Протягом 30 днів на вас чекає 17 подій, серед яких камерні, хорові, оркестрові, і, звичайно, органні концерти.

Уявляєте, як звучала би музика космосу? Які гармонії личать для цієї безкінечності, величі та неосяжної глибини? Це точно має бути органна музика. 17 квітня пірнаємо у безкінечні гармонії Баха, Моцарта, Брамса, Шуберта разом із органістом з Австрії Штефаном Донером.

Вмикайте онлайн-концерт Органного залу та пориньте у космос музики. Невідома музика Львова та Галичини XIX-XX століть! Фінальний концерт масштабного туру
української класики, який проходив минулого року у 13 містах України, відбудеться знову, але цього разу у ваших домівках. Музику галицьких композиторів команда проекту Ukrainian Live збирала в архівах впродовж двох років. З понад 1000 композиторів було обрано 10 митців, які жили і творили музичну культуру на зламі епох. Музика, яка виринає із забуття та займає гідне місце в історії, пролунає 19 квітня.

Окрім концертів на вас чекає цикл лекцій Наталії Сиротинської. Досвідчена науковиця
розповість про Метафізику кольорів Українського Прапора, Віднайдену українську
музику XVII ст., а також про знаного українського композитора Михайла Вербицького. Лекції відбудуться відповідно: 24, 30 квітня та 15 травня.

25 квітня пропонуємо послухати феноменальну гру піаніста Вадима Холоденка, яку треба почути хоча б раз у житті. Це один із тих українців, які досягли успіху і представляють нашу країну на міжнародній арені. Критики називають його "одним з найбільш музично динамічних і технічно обдарованих молодих піаністів" нашого часу. Речиталі, виступи з найкращими оркестрами світу, фортепіанні дуети ‒ Холоденку підвладні будь-які жанри.

Буває, що для того, щоб відчути музику, зрозуміти її глибше, потрібно налаштуватися. Щоб знайти улюблену хвилю ми крутимо ручку радіоприймача. Щоб зробити гарне фото - фокусуємо фотоапарат. Іноді, щоб сприймати музику нам теж потрібно «покрутити» якусь ручку в собі. У перші дні травня таким майстром з «налаштування» наших внутрішніх музичних приймачів стане видатний львівський музикант та дириґент Роман Филипчук. 1 травня під його керівництвом камерний оркестр Львівського музичного коледжу ім.С. Людкевича виконає твори Шуберта, Пуччіні, Гріга, Дворжака та ін, а вже 8 травня маестро порадує вас архівним записом фортепіанного концерту Станіслава Людкевича та останнім твором композитора - симфонічною поемою «Подвиг».

У неділю, 3 травня, у вас буде унікальна можливість насолодитись творчістю одного з
найвідоміших дириґентів, який завітав в Україну з єдиним концертом - і тільки у Львівський Органний Зал. Впродовж багатьох десятиліть Сігізвальд Кьойкен (Sigiswald Kuijken) працює в унікальній манері, якій притаманне уважне ставлення до деталей, артикуляції та звуку, поєднуючи це із глибоким знанням епох та почерку композитора. Маестро разом із оркестром.

Ukrainian Festival Orchestra виконає програму з творів Моцарта, Брамса і Бетовена.

А в останній тиждень травня Лілія Шевчук-Назар розповість про галицьких
композиторів. Разом з органним залом ви зможете не лише насолодитись їхньою чудовою музикою, але і дізнатись коли та в яких умовах ця музика була написана. Лекція відбудеться у двох частинах, 10 та 17 травня.

КВІТЕНЬ
17 - Органний концерт Штефана Донера
18 - Хор Верьовки. Реквієм Моцарта
19 - Ukrainian Live. Повернення української класики
20 - Концерт віолончеліста Максима Римара
24 - Лекція Наталії Сиротинської “Метафізика кольорів Українського Прапора”
25 - Концерт піаніста Вадима Холоденка
26 - Концерт органіста Міхаеля Ґріля
30 - Лекція Наталії Сиротинської. Віднайдена українська музика XVII ст.

ТРАВЕНЬ
1 - “Музика як слово”
2 - Концерт скрипкового дуету Innovation Duo
3 - UFO та дириґент Сіґізвальд Кьойкен
8 - Симфонічна музика Людкевича. Дириґує Роман Филипчук
9 - Органний Концерт Станіслава Калініна
10 - Галицькі композитори. Лекція Лілії Шевчук-Назар. Частина перша
15 - Михайло Вербицький. Лекція Наталії Сиротинської
16 - UFO та піаніст Вадим Холоденко
17 - Галицькі композитори. Лекція Лілії Шевчук-Назар

Початок усіх подій о 20:15. Трансляції відбудуться на офіційній сторінці Органного Залу у
Facebook та Youtube-каналі «Collegium Management ». Більше інформації завжди доступно на
комунікаційних каналах:
Сайт Органного залу

А також ставайте патроном чи патронкинею  Львівського Органного залу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: