Нардепи в десятки разів підвищили штрафи за спалювання трави

c585fd7fe434776a9403bf131e6aa249

Зміни внесли до Кримінального та Адміністративного кодексу України.

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт під №2339, який передбачає масштабне підвищення штрафів за спалювання трави і забруднення атмосфери.

За цей документ проголосували 328 депутатів.

Згідно із законопроєктом, було підвищено у близько 20 разів штраф за забруднення або іншу зміну природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров'я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля – аж до 30600-61200 гривень.

Також зросли штрафи і за підпали - знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом. Їх підняли у 18 разів – до 91800-153000 гривень.

Підвищили штрафи і в Адміністративному кодексі України, зокрема у статті про порушення вимог пожежної безпеки в лісах. За це збільшили штрафи також у 18 разів – до 1530-4590 гривень. Водночас унаслідок знищення або пошкодження лісу через необережне поводження з вогнем чи виникнення лісової пожежі – штрафи зростуть до 4590-15300 гривень.

Зростуть штрафи і за самовільне випалювання рослинності або її залишків. Якщо здійснювати таке випалювання на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах – можна отримати штраф у розмірі від 3060 гривень до 6120 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: