Рада зберегла 4 мільярди видатків на підтримку аграріїв у 2020 році

земелька
фото з архіву

Попри пандемію та світову кризу, в уряді очікують мільярдні інвестиції.

Про це повідомляють у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Державну підтримку аграрним виробникам у розмірі 4 мільярди гривень зберегли у повному обсязі в оновленому бюджеті на 2020 рік. В уряді очікують, що ця підтримка дозволить залучити мільярди гривень інвестицій у галузь.

«Основні програми орієнтовані на підтримку, в першу чергу, малих сільгоспвиробників та фермерів, розвиток локальних ринків збуту та відкриття нових експортних ринків. Ми очікуємо, що цьогорічна підтримка дозволить залучити близько 14,7 млрд грн інвестицій в економіку України та створити понад 85 тисяч нових робочих місць», — повідомив міністр розвитку економіки Ігор Петрашко, коментуючи ухвалення парламентом змін до державного бюджету на 2020 рік.

Серед ключових напрямків, на які буде спрямовано державну підтримку, в уряді називають здешевлення кредитів аграріям до 5% річних (1,2 мільярда гривень), підтримку тваринництва (1 мільярд гривень), закупівля сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва (1 мільярд гривень)розвиток кооперативів та фермерства (400 мільйонів гривень) та розвиток садівництва і хмелярства (400 мільйонів гривень).

Зазначимо, що необхідність внесення змін до бюджету на 2020 рік зумовлена не лише створенням фонду для протидії коронавірусу, але й тим, що доходи бюджету не виконуються через зміну макроекономічної ситуації. Зокрема, у зв'язку з новою економічною кризою скорочуються обсяги міжнародної торгівлі, падають обсяги імпорту, зростає курс долара в Україні, падає ділова активність та прибутки компаній. Все це негативно впливає на бюджетні надходження та видатки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: