Уряд виділив майже 45 мільйонів на гасіння пожеж у Чорнобильській зоні

пожежа
фото ілюстративне

Кабінет міністрів виділив 44,86 мільйона гривень з резервного фонду державного бюджету для ліквідації пожеж у Чорнобильській зоні відчуження.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики та захисту довкілля, передає Громадське.

«Відповідне розпорядження, ініційоване Мінекоенерго, прийнято на засіданні уряду. Згідно з розпорядженням, має бути виділено коштів у сумі 44862,9 тис. грн з резервного фонду державного бюджету для здійснення заходів, пов’язаних з пожежами в зоні відчуження», — йдеться в повідомленні.

Такі заходи необхідні з огляду на те, що, за повідомленням ДСНС, з початку року в зоні відчуження вже сталися 27 пожеж на площі приблизно 70 га.

Крім того, за інформацією Укргідрометцентру, тенденцією останніх років є підвищення температурного режиму та значне зростання кількості днів з максимальною температурою вище норми, що призвело до виникнення періоду надзвичайної пожежної небезпеки по всій території України.

«Ситуація в зоні відчуження особливо небезпечна, оскільки може призвести до забруднення територій радіоактивним пилом», — зауважили у відомстві.

Виділене фінансування дозволить додатково забезпечити підрозділи рятувальників усім необхідним для оперативного та якісного виконання завдань та вчасної ліквідації пожеж.

Зазначимо, 4 квітня повідомлялося, що у зоні відчуження Чорнобильської АЕС виникла верхова лісова пожежа на площі 20 гектарів, рятувальники направили на допомогу вогнеборцям авіацію. Гасінню заважав підвищений радіаційний фон.

Згодом у Державному агентстві з управління зоною відчуження повідомили про нормалізацію радіаційного фону.

6 квітня у поліції Київщини повідомили, що затримали 27-річного жителя села Рагівка, який спричинив пожежу в Чорнобильській зоні. 8 квітня йому оголосили підозру через підпал.

Він розповів, що підпалив сміття та траву у трьох місцях задля забави. А після цього вітер розніс вогонь далі, і він вже не зміг впоратися та загасити багаття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: