Які свята відзначають 13 квітня (іменини, народні прикмети)

KMO_121006_05463_1_t218_220313

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 13 квітня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 13 квітня в Україні і світі.

Свята та події 13 квітня

Всесвітній день рок-н-ролу. Рок-н-рол — модний танець, що виник у США з початком 50 років 20 ст. на ґрунті ритм-енд-блюзу і хілбілі. Сам термін «рок-н-рол» запровадив диск-жокей з Клівленда Е. Фрід в 1951 році. Рок-н-рол характеризується простою мелодією, побудованою на рифах, що супроводжується важким, монотонним і одноманітним ритмом з акцентами на другій і четвертій долях такту. Гармонія рок-н-ролу заснована на схемі 12-тактового блюзу. Музичний розмір — 4/4, темп — від помірно швидкого до швидкого.

Рок-н-рол виконує співак у супроводі невеликого ансамблю. В ранніх піснях рок-н-ролу в якості солюючого інструменту використовувались фортепіано або саксофон, але в подальшому, починаючи з середини 1950-х, ці інструменти доповнювались або замінялись гітарою. В класичному рок-н-ролі зазвичай застосовується дві електро-гітари (сольна і ритм-гітара), контрабас або (з другої половини 1950-х) бас-гітара і ударна установка.

Популярність здобув також «слоу-рок» — повільна п'єса в стилі балади. Рок-н-рол суттєво вплинув на формування іншої танцювальної музики, як-от: твіст, медісон, шейк, джайв тощо.

13 квітня проводять Великодній понеділок. Дата на 2020 рік. Християнська традиція святкування в західних Церквах. У Біблії розповідається, що після Свого воскресіння, Христос невпізнаним явився двом своїм учням, розділив з ними шлях і вечерю в селище Еммаус, неподалік від Єрусалима.

Іменини 13 квітня

Цього дня іменини святкують:  Веніамін, Інокентій, Ганна, Іпатій, Акакій, Аполлінарій, Влас та Яків.

Народні прикмети 13 квітня

  • Прозорі хмари – до рясного дощу.
  • Сонячна погода – до спекотного літа.
  • Якщо виділяється березовий сік, то незабаром потепліє.

Гороскоп 13 квітня

Овен

Починаючи працювати над новим проєктом, пам'ятайте: найголовніше – вірити як у свої сили, знання і вміння, так і в те, що ніхто не впорається з цим завданням краще за вас.

Телець

Братися за нові справи можна тільки в тому разі, якщо все, що ви почали раніше, вже закінчено, інакше доведеться весь час відволікатися на недоробки.

Близнята

Щоб досягти важливої мети, необхідно ретельно розробити тактику і стратегію, які допоможуть наблизитися до неї впритул, і продумати кожен свій крок.

Рак

Хороший день для того, щоб проявити ініціативу, – начальство обов'язково оцінить її спочатку морально, а потім і матеріально: хороша премія вам точно не зашкодить.

Лев

Дуже вдалий у фінансовому відношенні день, коли надійдуть несподівані надходження на картку – від виплати заслуженого гонорару до повернення старого боргу.

Діва

Добре працює лише той, хто добре відпочиває – день сприятливий для релаксу, який в умовах карантину швидше буде пасивним, але про фізичні вправи теж забувати не варто.

Терези

Не дозволяйте близьким людям вас обдурювати, навіть якщо вони вважають, що їхня брехня заради порятунку: інтуїтивно відчувши, що вас вводять в оману, сміливо говоріть про це.

Скорпіон

День, коли можна відкинути в бік розсудливість і ризикнути, вибравши для розробки складний проєкт, від якого через боязнь програти відмовилися інші, або купивши лотерейний квиток – вам неодмінно пощастить.

Стрілець

Стаючи до роботи, про яку давно мріяли, дійте сміливо, не бійтеся зробити перший крок і вірте в себе, і тоді ви обов'язково впораєтеся з найскладнішим завданням.

Козоріг

День гарний для спілкування на всіх рівнях, за винятком онлайн-побачень з коханою людиною: роздратування, накопичене за час вимушеного перебування вдома, може стати причиною сварки.

Водолій

Час продуктивних ідей, які будуть приходити в голову у великій кількості – бажано зафіксувати їх, щоб, обміркувавши на дозвіллі, вирішити, які взяти в роботу, а від яких відмовитися.

Риби

Нетерпимість і роздратування у стосунках із домашніми необхідно глушити в зародку, оскільки невідомо, у що це може вилитися в умовах спільного перебування в обмеженому просторі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: