Жовтанецька ОТГ готує стратегію розвитку громади

92823855_826296321187960_7426592762293649408_n

У Жовтанецькій громаді ще з лютого взялися за підготовку оновленої стратегії розвитку ОТГ спільно із експертами Львівського офісу Програми «U-LEAD з Європою». І карантин тому не перешкода.

Цими днями вже відбулося друге засідання робочої групи.

Проєктний менеджер громади і головний координатор розробки стратегії Роман Лоза розповідає, що з часу першого засідання робочої групи, а це було 5 березня 2020 року, вони встигли проаналізувати показники соціально-економічного аналізу та опрацювати анкети опитування мешканців.

Громада може похвалитися високорозвиненим сільським господарством, інвестиційно привабливою територією, близькістю до обласного центру і багато іншим. До того ж у рамках підготовки Стратегії серед мешканців ОТГ провели опитування і виявилося, що абсолютна більшість опитаних задоволені життям у громаді і найбільше всіх влаштовують освітні послуги, стан дошкільних установ, екологічний стан і умови для започаткування бізнесу.

На території громади зареєстровано 130 об’єктів підприємницької діяльності. Доходи бюджету у 2019 році диверсифіковані; 27,6 млн - із ПДФО, 2,65 млн плата за землю, ще 3,29 млн – єдиний податок, і лише 511,7 – тис. грн становить акциз.

Найбільш популярними аграрним видом сільського господарства є вирощування овочів. На території ОТГ є кооператив, який постачає продукти для ресторанів.

Наразі у громаді є стратегічний документ, але він підготовлений на період з 2017 до 2020 року. Станом на перший квартал 2020 року Стратегія виконана на 70%.

«Зважаючи на наш попередній досвід, на теперішньому етапі розробки нового документа ми розуміємо, що не варто закладати «захмарні ідеї», а варто реально оцінювати свій потенціал та ресурси громади», – зазначив Роман Лоза.

Під час онлайн-консультації обговорили деталі проведення наступного засідання робочої групи.

Експерт з регіонального розвитку Львівського РО Зеновій Сірик наголошує, що для енфективної роботи в умовах карантину, важливим завданням працівників громади є організувати онлайн-присутність необхідної кількості членів робочої групи у кожній стратегічній підгрупі та забезпечити технічні можливості для її проведення.

У громаді вирішили, що засідання відбуватиметься одночасно у двох стратегічних підгрупах: економічній та гуманітарній в кількості мінімум по троє учасників у кожній.

Дарія Зубрицька,

експертка із висвітлення і комунікації Львівського регіонального офісу Програми U-LEAD.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: