У мерії кажуть, що сьогодні ринки у Львові працюватимуть у звичному режимі

лмр

Наразі продуктові ринки у Львові продовжуватимуть працювати у звичному режимі, з дотриманням відповідних правил в умовах карантину, до відповідного рішення уряду. Про це сьогодні в ефірі радіо «Львівська хвиля» розповіла очільниця штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові Галина Слічна.

«Ми, коли приймали рішення щодо ринків, дуже багато радились з лікарями-вірусологами та інфекціоністами. Насправді вони нам відповіли, що ліпше, аби ринки все ж працювали, тому що вони знаходяться на відкритому повітрі, і шансів заразитися насправді є не так багато, якщо дотримуватись всіх правил.

Ми ще на початку березня прийняли рішення, що такі ринки будуть працювати, але для них ми виписали чіткі правила та умови та проінформували керівників та власників ринків. Якщо вони не будуть дотримуватись правил, то ми будемо вживати заходів та закривати їх. Так і сталось минулого понеділка, коли ми мали багато скарг і робили виїзди мобільних груп з перевірками, зокрема, такі зауваження були до ринку біля універмагу і ринку «Тополя» на вул. Мазепи. Відповідно було прийняте рішення, і ми їх закрили. Потім власники провели дезінфекцію, навели порядок, визначили чітку логістику, і ми їм дозволили знову працювати», — зазначила в ранковому ефірі радіо «Львівська хвиля» очільниця штабу Галина Слічна.

Також вона додала, що ринки у місті працюватимуть у звичному режимі до прийняття відповідного рішення на рівні держави.

«Цими вихідними ми спостерігали велике скупчення людей на ринках. Але це було в п’ятницю після обіду і в суботу до першої години дня, тому що люди розуміли, що у Львові і області вводиться комендантський час. Я думаю, що якщо би такого не було, то і людей не було б так багато. Всі ми розуміємо, що до свят всі хочуть щось придбати, а тут насправді почалась паніка. Ми такого рішення не приймали, але ми рекомендуємо мешканцям обмежити перебування на вулиці та перебувати вдома, тому що це унеможливить їх заразитись хворобою.

Ми будемо дивитись на те, що приймають на рівні держави, і будемо від цього відштовхуватись. Сьогодні ринки у Львові працюватимуть у звичному режимі», — додала посадовиця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: