Українська експедиція відбула обсервацію в Чилі та вирушила до Антарктиди

5e958b3d434d1762465359

Команда 25-ї Української антарктичної експедиції завершила двотижневу обсервацію у Чилі та вирушила до Антарктиди.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки України.

Повідомляється, що науковці 14 квітня на судні «Бетанзос» вийшли з порту Пунта-Аренас.

«Цьому передувало завантаження протягом кількох діб 6 фур із продуктами, пальним та обладнанням. Також була проведена ретельна дезінфекція судна та вантажу, адже Антарктида досі лишається єдиним континентом, вільним від COVID-19», — йдеться у повідомленні.

Очікується, що до кінця тижня команда має дійти до української антарктичної станції «Академік Вернадський» через штормову протоку Дрейка. Далі заплановано приблизно 5 днів на розвантаження та стільки ж — на повернення на материк попередньої групи.

«Зусиллями наших дипломатів маємо домовленість, що уряд Чилі впустить нашу експедицію, яка вже понад рік пропрацювала в Антарктиді, на свою територію. Звідти потім буде організована їхня відправка в Україну», — додали в МОН.

Водночас, у відомстві зазначили, що наразі шляхи повернення науковців ще узгоджуються «та залежать від того, як буде розвиватись ситуація з карантином в Україні та інших країнах на шляху додому».

Нагадаємо, 30 березня Україні вдалося доправити в Чилі учасників 25-ї Української антарктичної експедиції (УАЕ), які мають змінити на станції «Академік Вернадський» своїх колег.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: