Районні лікарні Львівщини отримали засоби захисту для медиків на 6 мільйонів

15_1587031727_3648x2432_1_0

Районні лікарні на Львівщині отримали благодійну допомогу – засоби індивідуального захисту для медиків на загальну суму близько 6 мільйонів гривень.

Районні лікарні на Львівщині отримали благодійну допомогу — засоби індивідуального захисту для медиків на загальну суму близько 6 мільйонів гривень.

Як розповів в.о. директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Андрій Васько, медики Львівщини ще недостатньо забезпечені засобами індивідуального захисту, передає ІА Дивись.Info.

«З обладнанням ми налагодили поставки. З підготовкою клінічних баз, систем кисневого забезпечення, підготовкою медичних працівників для вахтового методу, їхнім навчанням, забезпеченням медикаментами - ми маємо повну готовність по всіх наших клінічних базах. Єдите що в нас ще не на 100% закрито - це індивідуальний захист медиків», - розповів Андрій Васько

«Ми долучилися до реконструкції систем кисню у базових лікарнях та до організації експрес-тестування. Як медик за освітою я бачу головне завдання на сьогодні – захистити медиків. Тому ми зайнялися пошуком засобів індивідуального захисту. Спочатку думали налагодити поставки з Китаю. Але поставки з інших країн сьогодні ускладнені, тому звернулися до наших підприємств. Виявилося, що є багато людей,/ які готові включитися в цей процес пошиття засобів індивідуального захисту. Тут є близько 5,5 тисяч одноразових та 1300 багаторазових костюмів захисту. Також є 1000 респіраторів. На наступний тиждень очікуємо ще близько 10 тисяч захисних костюмів. Також плануємо долучитися до ініціативи ЛОДА - створення страхового фонду для медпрацівників», - розповів засновник групи компаній “Еко-Оптіма”-“Західнадрасервіс” Зіновій Козицький.

«Наша 8-ма міська лікарня вже надає допомогу хворим з коронавірусом. Коли працівники бачать, що є засоби захисту, вони спокійно працюють. Якщо перший тиждень було певне хвилювання, то зараз вже всі втягнулися і надають якісну допомогу пацієнтам», - розповів керівник Благодійного фонду «З повною довірою» Василь Савчин.

«У нашій Стрийській міській лікарні проведено велику роботу з дооснащення лікарні. Відновлено відділення інтенсивної терапії, проведено кисневі системи, Зараз маємо достатньо медикаментів і дезінфікуючих засобів. Єдине питання це було захист працівників. Ми маємо певний запас засобів захисту, але завдяки цій допомозі, яку ми отримуємо наша лікарня буде як мінімум на місяць забезпечена. Крім цього Стрийська міська влада створила серйозний резервний фонд та навколишнім ОТГ які нам виділили понад 3 млн. грн на закупівлю дезінфікуючих засобів, медикаментів, обладнання і засобів індивідуального захисту», - розповів директор КНП «Стрийська центральна міська лікарня» Осип Бегей.

«У нашому підпорядкуванні знаходиться Стебницька міська лікарня, яка як заклад другої лінії готова забезпечувати допомогу населенню регіону, який налічує понад 250 тисяч мешканців. За останні три тижні ми зробили великі кроки для підготовки закладу, які до того робилися десятиліттями. Зокрема в інфекційному відділенні Стебницької лікарні було лише 3 кисневих балони, тобто тільки для трьох пацієнтів. Сьогодні потужність кисневої станції становить 25 балонів. Встановлено понад 100 додаткових точок доступу до кисню. Сьогодні Стебницька лікарня може прийняти до 200 пацієнтів, які матимуть доступ до кисню. Сьогодні, завдяки такій допомозі медпрацівники відчувають, що не залишені з проблемою наодинці», - розповів начальник відділу охорони здоров’я міста Дрогобича Володимир Чуба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: