Суд відправив Чорновол під цілодобовий домашній арешт

чорновол

Печерський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт до 8 червня колишню депутатку Тетяна Чорновол. Її підозрюють у вбивстві людини.

Про це йдеться у відео з зали суду депутата з фракції «ЄС» Володимира Ар'єва, передає Громадське.

Також ексдепутатка має здати закордонний паспорт, приходити до слідчого чи суду на першу вимогу та носити електронний засіб стеження.

«Насправді це дуже весело. Місяць сиділа вдома, тому що нога була «відірвана», наступний місяць — тому що карантин, тепер під арештом. Що змінюється», — сказала Чорновол.

Нагадаємо, 10 квітня 2020 року слідчі ДБР провели обшуки за місцем проживання Чорновол. У Бюро заявляють, що вилучили речі, «які мають доказове значення для розслідування», предмети з ознаками холодної та вогнепальної зброї, набої.

Сама Чорновол сказала, що у неї вилучили одяг, в якому вона була 18 лютого 2014 року, та нагородну зброю.

У ДБР пізніше заявили, що повідомили Чорновол про підозру у вбивстві людини під час пожежі в офісі «Партії регіонів» у 2014 році.

Справа стосується підпалу офісу «Партії регіонів» у лютому 2014 року — під час масових розстрілів активістів на Майдані. Зокрема у ДБР стверджують, що Чорновол разом з іншими людьми причетна до смерті Володимира Захарова (1948 р.н.).

Як відомо, під час пожежі 18 лютого 2014 року 65-річний співробітник офісу «Партії регіонів» Володимир Захаров не вийшов з будівлі, а пішов у кабінет наверх. Там він помер, отруївшись чадним газом.

Крім того, Тетяна Чорновол заявила, що відмовилася свідчити Державному бюро розслідувань у справі про підпал офісу «Партії регіонів» у 2014 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: