Третина львів'ян, що запідозрили в себе коронавірус, самі придбали тести

тест

У Львові першочергово експрес-тестами перевіряють людей, які забезпечують життєдіяльність міста та контактують з великою кількістю осіб.

Станом на зараз такі тести зробили понад 8 000 осіб. Водночас, мешканці самі купують експрес-тести в аптеках, однак наразі немає чіткого роз’яснення від МОЗ, як їм ці тести правильно використати.

Про це повідомила заступниця мера Львова Галина Слічна, керівниця міського штабу із протидії COVID-2019.

«До нас звернулися аптечні мережі, що в них у вільному продажу є експрес-тести. Маємо інформацію, що вже розпродано 4 тисячі експрес-тестів мешканцям міста Львова. В нас виникло питання, як люди повинні використовувати ці експрес-тести, які вони самі купують.

Ми це обговорювали на засіданні штабу, контактували з Міністерством охорони здоров’я і маємо інформацію, що вони готують відповідне роз’яснення. Бо ми хотіли приймати своє рішення, визначати певні об’єкти в наших амбулаторіях або поліклінічних відділеннях в окремо відведених місцях, щоб люди могли приходити і робити ці тести. Тому зараз чекаємо на роз’яснення МОЗ», - пояснила Слічна.

Загалом у Львові провели близько 8 тисяч тестувань різних категорій осіб, які вимушено контактують з великою кількістю людей, а також це вагітні жінки, хворі з пневмонією.

«Не так багато було позитивних експрес-тестів. Але ми розуміємо, що експрес-тести не дають кінцево достовірної інформації, тому обов’язково відбираємо матеріал на ПЛР-діагностику, яка дає кінцевий результат», — додала чиновниця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: