У МОН відповіли, як школярі завершать навчання цьогоріч

школярі
фото: pexels

У Міністерстві освіти та науки повідомили, що табелі та свідоцтва про здобуття базової середньої освіти учням мають видати не пізніше 15 червня.

Про це йдеться у листі МОН щодо завершення навчального року 2019-2020, передає «Українська правда. Життя».

Керівникам закладів освіти рекомендують розробити графік видачі випускникам 9-их класів свідоцтв «з урахуванням необхідності дотримання протиепідеміологічних заходів».

Підсумкове оцінювання рекомендують проводити дистанційно.

Кількість контрольних радять зменшити, а з деяких предметів підсумкову оцінку можна виставити за тими балами, які учень отримав під час дистанційного навчання.

«І якщо учень з якихось причин не брав участь в дистанційному навчанні і не має поточного оцінювання, він може бути оцінений за результатами підсумкової контрольної роботи», — каже державна експертка з питань забезпечення якості освіти Олена Лінник.

Зазначимо, також МОН закликало не проводити останні дзвоники та шкільні випускні. Раніше Міносвіти вже скасувало державну підсумкову атестацію для 4 та 9 класів.

Крім того, у Міністерстві склали два сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії у залежності від тривання карантину.

Якщо учні не зможуть повернутися за шкільні парти у червні, то МОН у липні, у серпні зможе провести і пробне, і основну сесію ЗНО.

Якщо ЗНО розпочнуть в середині серпня, то результати будуть в середині вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: