Ляшко відповів, чи планують подовжувати карантин

віктор

Рішення щодо продовження карантину або його пом’якшення влада України ухвалюватиме після великодніх свят, коли буде зрозуміло, як вони вплинули на ситуацію з епідемією.

Про це в ефірі «Радіо Свобода» заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Про питання карантину ми будемо комунікувати ближче до середи наступної (22 квітня — ред.) після Великодня. Подивимося, що відбудеться на великодні свята, як люди будуть дотримуватися карантину, і будемо дивитися, як в нас буде розвиватися динаміка захворюваності», — сказав він.

Водночас влада розробляє сценарії виходу з карантину, але його пом’якшення не буде, поки в Україні зростає кількість нових випадків коронавірусу.

«Коли і як ми будемо тримати країну на карантині, все буде залежати, чи відбудеться у нас пік після великодніх свят. Якщо у нас буде стрімкий скачок кількості захворювань, якщо вона пересягне більше ніж 2% усього населення, ми країну будемо тримати на карантині довше», — зазначив Ляшко.

Він пояснив, що у випадку стрімкого зростання кількості хворих це буде значним навантаженням на систему охорони здоров’я країни.

«Якщо буде подальше зростання, система охорони здоров’я може не впоратися з кількістю випадків і не надати допомогу всім, хто її потребує», — підсумував головний санлікар.

Нагадаємо, за минулу добу 16 квітня в Україні коронавірус підтвердили у 501 людини, що є рекордом для країни. Загальна кількість зросла до 4 662 випадків.

У світі коронавірусом інфікувалися вже 2 млн 182 тисячі 823 людей. З-поміж них 547 679 людей одужали та 145 551 померли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: