На Львівщині сільського голову підозрюють у завданні збитків на півтора мільйона

тендер
фото ілюстративне

На Львівщині поліцейські повідомили про підозру колишньому сільському голові, причетному до незаконного виділення земельних ділянок.

Про це повідомляє пресцентр Нацполіції у Львівській області.

Сума збитків, завданих державі внаслідок протиправних дій посадовця, становить більше ніж півтора мільйона гривень. Слідчі встановили, що за час своєї каденції колишній голова однієї з сільських рад Львівщини, зловживаючи службовим становищем, підробив рішення про передачу земельних ділянок, розташованих на території сільської ради, загальної площею близько півтора гектари у приватну власність і користування.

Ділянки нібито були виділені для будівництва та обслуговування житлових будинків та господарських споруд, а також для ведення особистих селянських господарств. Правоохоронці відзначають, що внаслідок протиправних дій посадовця, державі було завдано збитків на суму більше ніж півтора мільйони гривень.

Слідчі Старосамбірського відділення поліції повідомили колишньому сільському голові про підозру у скоєнні зловживанні владою. Підозрюваному загрожує покарання - позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на  строк  до  трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї  тисячі  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

Також слідчі звернули до суду з клопотанням про накладення арешту на незаконно виділені земельні ділянки. Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: