У Львові проведуть тиху акцію «Великдень для Героїв Небесної Сотні»

IMG_9987-696x464-1-696x464
фото умовне

У суботу, 18 квітня, о 12.00 родини Героїв Небесної Сотні розвішають 107 писанок на Меморіалі пам'яті Героїв Небесної Сотні у Львові.

У зв'язку з карантином захід буде закритим.

«Щорічно родини збирались в переддень Великодня, щоб спекти паски та намалювати писанки для Героїв. В зв'язку з карантином, цього року немає можливості зібратися разом, щоб провести цей захід. Але ми таки хочемо передати дух Великодня і частинку родинного тепла нашим Героям. Знаходячись в повній самоізоляції, ми малюємо писанки. Окрім того, за давнім великоднім звичаєм, складаємо шану загиблим патріотам: в суботу, 18 квітня, о 12.00 год 107 писанок буде розміщено на Меморіалі пам'яті Героїв Небесної Сотні у Львові, який розташований на перехресті вулиць Максима Кривоноса та Замкової.

З писанками, як і з будь-якими іншими традиційними та символічними святковими атрибутами, пов'язана величезна кількість вірувань і легенд. Згідно з однією з них, доля нашого світу напряму залежить від того, скільки писанок буде написано кожного року. А ще саме в такий спосіб наші предки вшановували своїх померлих родичів. Доки люди продовжують писати писанки, існує світ, існуватиме й Україна. Наша любов та віра завжди переможе», — зазначають організатори тихої акції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: