В Україні запаси крові знизилися більш як удвічі, – Степанов

степанов

В Україні - складна ситуація з запасами донорської крові, через це в зоні ризику опинилися громадяни, які потребують термінового хірургічного втручання. МОЗ просить місцеву владу забезпечити транспортування донорів до пунктів забору крові.Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

В Україні - складна ситуація з запасами донорської крові, через це в зоні ризику опинилися громадяни, які потребують термінового хірургічного втручання. МОЗ просить місцеву владу забезпечити транспортування донорів до пунктів забору крові.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, - йдеться на Укрінформі.

«Зараз запаси крові знизилися у 2-4 рази по всій Україні. Ця ситуація неприпустима. Тому ми звернулися до голів обласних державних адміністрацій з проханням забезпечити прийом спеціалізованими установами та закладами переливання крові осіб, які виявили бажання бути донорами з мінімальним контактом таких осіб між собою. Також важливо, щоб було організовано транспортування осіб, які виявили бажання бути донорами, до спеціалізованих установ, у зв'язку з обмеженням роботи громадського транспорту», - сказав Максимов.

Станом на ранок 17 квітня в Україні лабораторно підтверджено 4662 випадки COVID-19, з них 125 летальних, 246 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 501 новий випадок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: