Бібрська громада розвивається і має великий потенціал

Bibrka_z-22

До таких висновків дійшли внаслідок аналізу соціально-економічного потенціалу громади та за результатами опитування мешканців у процесі підготовки Стратегії розвитку громади.

14 квітня, відбулося друге засідання робочої групи з підготовки стратегічного документа, який курують експерти Львівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

За результатами опитування мешканців і підприємців, 67% опитаних впевнені, що громада розвивається і має великий потенціал.

У громаді спроможна освітня мережа, а залишок субвенції становить 2,5 млн. грн. Ці кошти підуть на пожежну безпеку закладів освіти, поточні ремонти, закупівлю обладнання та інше.

Чи не найбільший опір у процесі секторальних реформ викликає оптимізація освітніх установ, переведення учнів та педагогів. Але тут реформа отримала зворотній і бажаний ефект.

«За результатами анкетування, всі наші зусилля для покращення освітніх послуг  мешканці громади оцінили позитивно», – розповідає заступник голови ОТГ із гуманітарних питань Оксана Довгаль.

Станом на сьогодні у громаді навчаються 1470 учнів. Всі діти шкільного віку відвідують навчальні заклади, що розташовані на території громади.

Радник з регіонального розвитку Львівського регіонального офісу Зеновій Сірик зазначив, що при близькості громади до обласного центру це - гарний показник. Відстань від Львова до Бібрки по автомагістралі Н-09 становить близько 20 км: «Якби освітою були не задоволені, то багато дітей могли би навчатися у школах міста Львова. На перспективу, це гарна ідея для розвитку сфери освіти. Громада може претендувати на надання цих послуг не лише для школярів своєї громади».

До явних переваг громади можна віднести сприятливу екологічну ситуацію та наявність сільськогосподарських товарів власного виробництва.

Дарія Зубрицька,

експертка із висвітлення і комунікації Львівського регіонального офісу Програми U-LEAD.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: