В Україні до храмів на Великдень прийшли 130 тисяч людей

94069641_2548338592087606_203133218453454848_o
Фото: Нацполіція

18-19 квітня святкові богослужіння з нагоди Великодня пройшли у понад 13 тисячах українських храмів.

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко у Facebook.

Загалом святкові богослужіння проводилися у 13 658 храмах в усіх регіонах держави.

Публічну безпеку і порядок забезпечували 26 500 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України. Зусилля правоохоронців насамперед були спрямовані на проведення профілактичної роботи щодо неухильного дотримання всіх карантинних обмежень.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят, ночь и на улице

«Участь у богослужіннях взяли майже 130 000 громадян. І сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили правову свідомість і дослухалися до наших закликів дотримуватися карантинних обмежень. Утім впродовж доби зафіксовано випадки присутності понад 10 вірян у храмах, у тому числі без засобів індивідуального захисту у 19-ти культових спорудах на території 13-ти областей. Поліцейські склали три адміністративні протоколи та розпочали одне кримінальне провадження. Решта матеріалів ретельно вивчається для прийняття законного рішення. Поліція продовжує працювати в посиленому режимі», - повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

За його словами, порушення карантинних обмежень під час богослужінь зафіксовані у Донецькій області - 4, у Дніпропетровській, Запорізькій та у місті Києві - по 2, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях - по 1.

На изображении может находиться: небо, облако и на улице

Наймаштабніше порушення було зафіксовано у Святогірській лаврі, що на Донеччині,повідомляє ТСН.

Віряни масово пішли в храм на Великдень, не маючи жодних засобів особистого захисту від розповсюджння коронавірусу. Так, в ніч з 18 на 19 квітня, в Свято-Успенську Святогірську Лавру, де править Українська православна церква Московського патріархату, прийшло багато парафіян, які не мали рукавичок та захисних масок, а також не дотримувалися дистанції.

Священники також не дотримувалися карантинних норм. Під кінець служби парафіяни цілували руку митрополиту Арсенію.

Через проведення великоднього богослужіння в Святогірській Свято-Успенській лаврі, де править Українська православна церква Московського партріархату, відкрили кримінальне провадження, повідомляє пресслужба Донецької області.

скрін з відеотрансляції Богослужіння

"У Святогірській Свято-Успенській лаврі зафіксовано зібрання людей у кількості 300 осіб, разом із цим, не було дотримано соціальну дистанцію та інших правил карантину. За фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням)", — йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: